Как реагираха в АБВ на намеренията на лидера си?

11558
Как реагираха в АБВ на намеренията на лидера си?
Снимка: БГНЕС

Президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първнов "хвърли бомба" тази сутрин, заявявайки, че ще постави на дневен ред оставката си. Според него парламентарната група на АБВ трябва да „потърси катарзис”. И каза, че ако му приемат оставката, „има живот извън политиката”.

Следващото заседание на ръководството на партията ще е в началото на април. Въпреки това реакциите от страна на депутати от ПГ на партията не закъсняха: 

Радан за оставката на Първанов: Това е една от най-добрите новини

Това е една от най-добрите новини от последните дни. Работата с него беше системен нетърпим дискомфорт. Aко тази новина е вярна, на мен...

Политическа криза в доверието на ниво политическо ръководство и на ниво партия няма. Това заяви депутатът Михо Михов на брифинг в парламента. Според него става дума за еволюция в отстъпките за дълга, който държавата трябва да поеме и плати.

Михов подчерта, че няма криза, защото и по проблема за санирането, икономическата и финансовата стабилност, АБВ ще наблюдава действията на правителството.

„Вчерашното наше решение бе взето в присъствието на трима заместник-председатели на АБВ”, подчерта ген. Михов. Той добави, че победата, която финансовия министър е заявил, е била документирана, информира агенция "Фокус".

Ние сме за стабилно управление. Ние не сме предатели. Ние сме хора с разум. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПГ на партията Кирил Цочев във връзка с изказването на Първанов.

Без участието на Първанов АБВ подкрепи Плевнелиев за изборен референдум

Изразихме пълно съгласие с предложението на президента относно провеждането на изборен референдум в неговите три пункта. Това каза Б...

"Нямаме намерение да подаваме оставка. Оставката на Георги Първанов не е факт. Тя още не е гледана. Не сме ние парламентарната група, която ще му приеме оставката. Той е лидер на партията, а ние сме ПГ. Не е въпросът към него и политическото ръководство на АБВ”, заяви още Цочев.

При вчерашното гласуване на ратификацията от АБВ избегнали популизма на БСП и „Атака”. „Бяхме във сферата на прагматизма и решението, че България е длъжна да има не фалит, не да се повтори мораториума, а да се платят задълженията от последните 25 години. Нямаме намерение да подаваме оставка”, подчерта Кирил Цочев и допълни, че работата им е в демократичен режим. „Никой от нас не е натискан и няма да бъде натискан в бъдеще време. Не очаквайте сензация, че АБВ се разпада, групата напуска, напускаме коалицията, Калфин подава оставка. Ще работим за стабилност на държавата”, подчерта зам.-председателят на ПГ.

Нека не избързваме. Така коментира в кулоарите на парламента депутатът Светослав Белемезов. Според него първо трябва да се направи анализ на ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика