Калфин подкрепя Бъчварова

3928
Калфин подкрепя Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Подкрепям министър Бъчварова. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на церемонията по подписването на Работна програма за сътрудничество в сферата на труда и социалната политика с министърът на младежта и социалното благополучие на Албания Бленди Клоси, в зала 2 на Министерството на труда и социалната политика, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

На журналистически въпрос дали ще подкрепи министър Владислав Горанов за намерението му да реформира сектор "Сигурност", вицепремиерът отговори, че ще подкрепи министър Бъчварова. "Сектор "Сигурност" трябва да бъде подкрепен от съответния министър, а не само чрез бюджета", заяви той. "Това компромисно предложение, което беше направено и ще започне да се обсъжда, е напълно приемливо. То дава достатъчно сигурност", обясни Ивайло Калфин.

Б. Ноев: За да излезе Борисов силен, трябва да си посипе главата със сол

Рязането на бюджета не е реформа, а националната сигурност не е счетоводна операция. Това каза Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, ...

По думите му едно от големите притеснения на служителите в МВР е свързано с несигурността. "Каквото и да преговаряме с тях, трябва да ги уверим, че това, което се променя, ще се промени и те ще могат да разчитат на стабилна среда в бъдеще, доколкото е възможно", поясни Ивайло Калфин.

"Като параметри на компенсациите при напускане и работни заплати, това, което е предложено има логика и би трябвало да бъде прието", добави вицепремиерът.

В отговор на въпрос какво е мнението му за обмисляното от финансовия министър премахване на т.нар. „клас прослужено време”, Калфин заяви, че ако има гъвкава система за предоговаряне на работните заплати, има основание да се мисли за премахването му. Вицепремиерът уточни, че този въпрос не е обсъждан с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика