Калоян Паргов: Пленумът на истината още не се е състоял

9283
Калоян Паргов: Пленумът на истината още не се е състоял

Разговорът в БСП за причините и за това кой е виновен не е спирал. Имаше призиви за пленум на истината, но той все още не се е състоял. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по време на конференция на градската организация на левицата, предаде репортер на БГНЕС.

На днешната конференция се очаква БСП – София да обяви своята номинация за кмет на столицата.

Според Паргов е крайно време партията да не бъде използвана за съмнителни цели и да не се правят компромиси в името на властта. Той подчерта, че в БСП вървят оздравителни процеси и призова членската маса да се "отърве от чувството на обреченост". Трябва да печелим избори, а не да анализираме загуби, категоричен бе Паргов.

Той припомни, че през всички години след прехода, БСП е била опозиция в Столичната община. Паргов смята, че изборните резултатите ще покажат дали дясното е стабилно или хората се оглеждат за алтернатива.

Той представи и предизборната платформа на партията, която предвижда даване на по-големи правомощия на районните кметове, местните администрации, както и на жителите на отделните квартали.

Председателят на БСП-София определи столицата като град с две лица – с лъскава фасада и молове и крайни квартали с лоша инфраструктура. "Боклукът на София е по-скъп от този на Ню Йорк, а водата – по-скъпа от тази на Виена. Социалистите няма как да търпят това", заяви Паргов.

Той каза, че търговските центрове и моловете убиват местния бизнес в кварталите, изграждането на метрото е обвързано с бизнес интереси, а самата столица в витрина на дясното управление.

Протегнатата ръка към АБВ и "Движение 21" не бе приета. Затова ще се явим на тези избори във формата "БСП - Лява България", каза още Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика