Караджов потвърди конкретни имена от бъдещото правителство

25381
Караджов потвърди конкретни имена от бъдещото правителство
Снимка: БГНЕС

Преговарящият ни екип е твърдо съгласен да участваме в правителство с Бойко Борисов, сега разговаряме помежду си за окончателно съгласие вътре в Блока. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

В момента има „заварено предложение” – Христо Иванов да си остане правосъден министър. Това ще повлияе леко и съответно на цифрата ни – не шест, а пет министри. Процесът е ние предлагаме, ГЕРБ одобрява – малко е унизително. Не е много прилично ние да одобряваме предложенията на ГЕРБ съответно, добави депутатът.

Лукарски навит да стане министър

Бих бил министър. Това е правителство на политическата отговорност и ние също трябва да я поемем. Това отговори лидерът на СДС и предст...

Конфигурацията

Караджов потвърди, че Петър Москов ще е министър на здравеопазването. Проф. Тодор Танев ще е на образованието, Божидар Лукарски – на икономиката, a Николай Ненчев - на отбраната, добави той. Останалите спрягани имена са: Делян Добрев - на енергетиката, Ивайло Московски - на транспорта, Лиляна Павлова - на регионалното развитие, Ивайло Калфин - на социалните работи, макар че Калфин заяви, че тепърва ще се решава, Иво Маринов - на туризма, Ивелина Василева - на околната среда, Вежди Рашидов - на културата. На въпрос остава ли Даниел Митов министър на външните работи, Караджов не се съгласи, че той е част от Реформаторския блок. Той пази отношения и с нас, и с ГЕРБ, равно отдалечен е и от двете страни. Не видях „в папката” Атанас Атанасов да става вътрешен министър. Странно е политици да протестират срещу него – особено Бареков – феномен, който може да протестира срещу сянката на Луната дори, заяви Гроздан Караджов.

Засега, неофициално, останалите министри са Владислав Горанов – министър на финансите, но тук може да стане и Менда Стоянова, Десислава Танева – земеделски министър, макар че тук се чу името на Румен Порожанов, който сега е финансов министър, а беше шеф на Държавен фонд "Земеделие", Красен Кралев – министър на спорта, Томислав Дончев, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова – и тримата вицепремиери, като при Кунева отива портфолио „Механизъм за сътрудничество и проверка” т.е. правосъдие и МВР, а при Бъчварова – „Социални и коалиционни въпроси”. Дончев ще е еврофондовете.

Интересното е, че Горанов излезе от 42-рия парламент, за да стане изпълнителен директор на Общинска банка. По времето на Пламен Орешарски МВР обърна внимание на банката, която беше нарочена като „гара разпределителна” на определени парични потоци, включително от хора от Реформаторския блок като о.з. генерал Атанас Атанасов. Кралев пък беше президент на футболния „Черно море” - в момента държи медийна група, а основният му сайт е „България Утре”. Танева трябваше да е земеделски министър още през 2009 година, но беше остранена заради конфликт на интереси.

Каракачанов: Министри не сме искали

Ние никога в нашата политика и практика не сме делели хората според имената, които носят. В редиците на ВМРО има хора, които носят мюсю...

Подкрепата

Гроздан Караджов изрази опасение, че реформата в правосъдието засяга мното сериозно модела „КОЙ” на ДПС. Не виждам как ще правим реформа, а след това те ще ни подкрепят. Вдигането на котата на 600 дни от 300 на ДПС е един вид знак да се бламират реформите, смята десният депутат. Няма да остана в парламента и ден, ако ДПС влезе под някаква форма в коалицията, добави той.

На въпрос дали тогава ще се примири с присъствието на Владислав Горанов, който е свързан с ДПС, той отговори, че Реформаторският блок си запазва правото да напусне едностранно коалицията с ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика