Каракачанов: Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България

5789
Каракачанов: Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България

Турция много нахално се меси във вътрешните работи на България. Това каза заместник-председателят на НС и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, предаде Фокус.

„Проблемът е, че българските правителства до момента мълчаха и си затваряха очите. Това, което правеше Реджеп Таип Ердоган като министър-председател, а сега и Ахмет Давутоглу е прокарването на турската неоескпанзивна политика, която жертва стана Сирия и Ирак”, подчерта той.

Исмаилов: Няма да има преговори с Местан

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов отказва да влезе в преговори с изключения от ДПС Лютви Местан. Той категорично отрече, че вече е имал п...

По думите му жертва на тази политика са и кюрдите, които турското правителство избива като кучета. „България, Гърция, Македония и целият Балкански полуостров са обект на турската експанзия. Тя се изразява в безцеремонна външна политика по отношение на тези държави, второ финансиране на всякакви организации, които обслужват ислямски или турски интереси. Към момента претенциите са само юридически”, обясни Каракачанов.

Той коментира, че поведението на България във връзка с намесата на Турция във вътрешната политика на страната е като на държава без собствено достойнство и воля да защитава интересите си.

„България след случките, които наблюдавахме в ДПС, след факта, че турските генерални консули в Бургас и Пловдив, а и турският посланик в София се опитват да се наместват в политическите дела на България тези хора трябва да бъдат обявени за „персона нон грата”, за да научи турското правителство урок, че България не е страна, с която те могат да правят, каквото си искат без да се съобразяват със законите и с интересите на България”, допълни той.

Зам.-председателят на НС каза, че не може да каже, докога ще продължи роенето в ДПС. „Фактът, че групата на Лютви Местан и групата негови съмишленици на Давотуглу ще тръгнат да правят собствена партия. Това е повече от ясно. Друг е въпросът доколко българското общество ще е търпимо към тази „пета колона” в България, която ще обслужва интереси на друга държава”, допълни Красимир Каракачанов.

Борисов: Манипулация е, че чрез ДПС има спор за отношенията ни с Турция и Русия

За мен това са абсолютни внушения, че има спор, чрез ДПС, за взаимоотношенията с Русия и Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика