Касим Дал намекна ясно - ГЕРБ не прави реформа в службите

6389
Касим Дал намекна ясно - ГЕРБ не прави реформа в службите
Снимка: БГНЕС

Първите два месеца съм подслушван законно – заради съмнения за готвено от мен убийство на Лютви Местан и Делян Пеевски. Въпреки че не са се появили доказателства, подкрепящи тази теза, съм подслушван още четири месеца нерегламентирано. Това заяви лидерът на партия „Свобода и достойнство” Касим Дал пред Нова телевизия, който уточни, че шефът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков му е казал какво е станало на официално заседание на бюрото.

Това е политическа поръчка – от хората, които тогава бяха на власт и сега са на власт, защото в службите нищо не се е променило, каза Дал. Припомнено беше, че тогава на власт беше кабинетът „Орешарски”. Касим Дал не можа да потвърди информацията на ген. Атанас Атанасов, че информацията от подслушването отивала директно в централата на ДПС. Ще си потърся правата по съдебен път, закани се бившият депутат от ДПС. Пред мен имена не се казаха, защото била класифицирана информация, но имената са в документите – тогава вътрешен министър беше Цветлин Йовчев, а главен секретар на МВР беше Светлозар Лазаров. Ще ме консултират юридически кого да съдя, подчерта Дал.

Ген. Атанасов: Цяла партия, участвала в протестите, е била разработвана

"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал", заяви пред bTV депутатът от Рефор...

Не мога да кажа какво се е готвело срещу мен като политически противник на властта – представете си обаче Делян Пеевки шеф на ДАНС, многозначителен беше бившият депутат на ДПС. Колко струва на държавата охраната на НСО за Лютви Местан, който година вече я ползва, попита Дал. Касим Дал си призна, че не вярва всичко да излезе наяве предвид многото скандали, на които въобще не се обърща внимание – например този със съдийките Янева и Ченалова. Тези ченгета нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, посочи Дал. Той подчерта, че в службите реформа няма и припомни как Лазаров и бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев насила са си отишли. На директен въпрос не зависи ли реформата от ГЕРБ, Дал просто отговори, че нищо не се случва. Реформата в МВР трябва да се направи, трябва да се подкрепи министър Бъчварова, но видяхте какво се случи, каза бившият депутат от ДПС.

Касим Дал посочи, че е видял за последно Лютви Местан на снощното представяне в турското посолство на „Стратегическа дълбочина” – книгата на сегашния турски премиер Ахмет Давутоглу за ролята на Турция в регионалната и глобална политика. Видях го отдалеч, уточни Дал.

Помолен за коментар на обстановката в Турция, Дал заяви, че не трябваше да се стига до сваляне на руския самолет. Щом обаче се стигна, сега тонът трябва да се смекчи. В този район „Ислямска държава” няма – там са тюркмените, на които Турция помага открай време, подчерта Дал. Той не пропусна да каже, че Анкара неколкократно е предупреждавала, че помага на тези хора да се борят с "режима на Садат". Бърза проверка показа, че Садат е град в Сирия, на 60 км от Хомс. Не стана ясно дали Касим Дал визира Башар Асад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика