Касим Дал: В прокуратурата има преписка за купуване на гласове от Данчо Ментата

27398
Касим Дал: В прокуратурата има преписка за купуване на гласове от Данчо Ментата
Снимка: БГНЕС

След тези резултати предсрочни избори тряба да има и тогава можем да говорим. Но първо трябва да се спре това масово купуване на гласове, защото то опорочава всичко. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Касим Дал, който е едно от лицата на ДПС, а сега е част от Реформаторския блок.

Такова чудо не е било досега, а става и по-лошо, ако гледаме 2013 година. Някой да е съден за купуване на гласове? Най-много гласове купуват ДПС и марката „Делян Пеевски”.

Касим Дал: Пеевски диктува всичко, което става

Когато наближат избори, винаги се изкарва етническата карта. Тези проблеми трябваше да се решат отдавна, коментира пред bTV Касим Дал о...

Номинацията на Пеевски за евродепутат е смешна – тези хора, които го номинираха на откритото заседание на ДПС,  не го познават. На нито една среща в предизборната кампания Пеевски не се появи, подчерта Дал.

Всичко се купуваше – досега мислехме, че само гласовете на ромите се купуваха, но вече всичко влезе в кюпа. Парите се дават, а накрая резултатът е това. Прокуратурата обаче не взима мерки.

Още 2013 година имаше преписка, разработка срещу Данчо Ментата (бел. ред. – Йордан Цонев) за купуване на гласове във Варненската прокуратура, каза Касим Дал. Да ме съдят за клевета – твърдя го, че Цонев е участвал в организация за купуване на гласове и е давал пари. Преписката е във Варненска окръжна прокуратура, добави Касим Дал. А от Нова телевизия съобщиха, че са поискали информация от прокуратурата и са получили отказ.

Бойко Борисов: Разчитам на чувството на самосъхранение на ДПС, за да падне Орешарски

Станишев го бихме и на парламентарните избори, и на европейските – БСП претърпя пълен крах, а те казваха, че в неделя е същниския...

Касим Дал изрази увереност, че ще има предсрочни парламентарни избори. Не знам какво мисли ДПС, но за да има предсрочни избори нещата зависят от „Атака”, смята Дал.

Убеден съм, че „балонът Бареков” бързо ще се пукне. Надявам се и съм убеден, че дясното пространство ще събере достатъчно гласове, за да може да има изцяло десен кабинет при предсрочни парламентарни избори, каза Касим Дал.

Бившият депутат от ДПС сподели, че не му е направило добро впечатление, че Иван Костов публично заяви преференция, различна от тази за Кунева. Това не е хубаво за отбор от пет партии, добави Дал. Касим Дал обаче заяви, че Иван Костов не се меси в работата на Реформаторския блок, но изявлението му наранява, защото вкарва елемента на „дребните сметки”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com