Кирил Добрев: И.Ф е разкъртила кметовете в Монтанско, аман от задкулисие

22828
Кирил Добрев: И.Ф е разкъртила кметовете в Монтанско, аман от задкулисие
Снимка: БГНЕС

С ксерокопие на изчезналия тефтер на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов депутатът от БСП-Лява България Кирил Добрев призова новото управление на ГЕРБ да започне на чисто.

За да се случи това, по думите му първо трябва да бъдат изчистени сенките от миналото. Включително и на имената, записани в злополучния изчезнал тефтер.

СГП поема случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

Софийската градска прокуратура поема случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов. Информацията съобщи градският прокурор на София...

В тази връзка Добрев обясни, че комисията "Златанов" е установила, че И.Ф (която по думите му със сигурност е Искра Фидосова) е "разкъртила кметовете от Монтанско". Нещо, което са потвърдили самите те, както и че зад инициалите се крие името на бившия депутат от ГЕРБ.

Същевременно общински съветници от Варна, върху които е оказван натиск, са припознали заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветан зад инициалите Ц.Ц. Въпреки че последният отрече това да е така малко по-рано.

„Този тефтер показва как се разпределяха държавни средства“, посочи Добрев. Той добави: "На мен две заплати, на тях заплата и половина. Трябва да го скриеме. Този престъпен модел на кабинета „Борисов 1“ не трябва да продължава".

В крайна сметка депутатът призова за слагане на край на задкулисието с думите "Аман от задкулисие" и призова водещия на bTV да започнат инициатива по връщането на важните веществени доказвателства. Това се налагало, за да не започне използването на страници от тефтера срещу неудобни на това управление хора.

Томислав Дончев отвърна на Кирил Добрев за скандалния Филип Златанов

"В един сутрешен блок, всяка сряда, подобно на сериала "Болница на края на града", се излъчвали поредица от вълнуващи материали, посв...

Състоянието на БСП също беше засегнато. Според Добрев в момента партията е "в менгеме" -всички гласове, които са били изгубени от "червените", са отишли в Патриотичния фронт, Атака и АБВ. За това от столетницата трябва да намерят скоро своето място в новия парламент.

Обяснено беше още, че председателят на левицата Михаил Миков може да започне реформи в партията, но за момента не се вижда желание у него да го прави. Това според "червения" депутат се налага, тъй като скоро идват местни избори, а там БСП трябва да гони победа - както след тежките от Иван Костов през 1997 г., така и след изпадането на столетницата до трета политическа сила 4 години по-късно.

Над 1000 писма в подкрепа на казаното срещу вечната тричленка в БСП - Димитър Дъбов, Екатерина Николова и Евгени Узунов, получил Добрев. (Преди няколко седмици отново в ефира на bTV той показа снимки от президиума на конгресите на БСП от 1998 година насам, където въпросните хора са неизменно на сцената).

Освен хубавото, депутатът получил и заплахи за вадене на папки срещу него. "Какви папки? Аз съм бил само на 18 години, когато е приключено с ДС, няма как да съм в каквито и да е папки", посочи той. В допълнение и с разчувствен тон обясни, че носи БСП в сърцето си и иска партията да просперира.

Безумията в историята за тефтерчетата на Златанов продължават

Не съм давал обосновано предположение, опирали сме се на информация. Това заяви главният редактор на faktor.bg Стойко Стоянов по повод ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика