Кой е купен и кой не - обвиненията не спират

32811
Кой е купен и кой не - обвиненията не спират

Обвиненията за купен протест отдавна се разменят между протестиращи и контрапротестиращи, а след окупация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” престрелката се поднови с всичка сила.

Константин Пенчев е готов да модерира среща между Орешарски и студентите

Не виждам проблем и съм съгласен да стана модератор на евентуална среща между премиера Пламен Орешарски и протестиращите студенти. Това...

Вчера, когато група от недоволни от окупацията студенти опита да проведе диалог с колегите си, които затвориха СУ и се стигна до атака от контраокупаторите с псувни и „на нож” към вратата на университета в двора, „Протестна мрежа” публикува снимка на Десислава Славчева – студент, който иска да учи. Г-ца Славчева се представи като студент специалност „Финанси” в Софийския университет. В СУ обаче няма специалност „Финанси” – такава има в Свищовския университет. Г-ца Славчева е и председател на Младежката организация на БСП-Връбница, а именно от тази структура на БСП беше излъчен новият председател на партията в София Калоян Паргов.

Същевременно във Facebook страницата на Actualno.com потребител припомни кои са членовете на Съвета на настоятелите на СУ „Св. Климент Охридски”. Председател е Левон Хампарцумян, а в съвета влизат депутата от БСП Петър Кънев, соченият за олигарх Иво Прокопиев, шефа на „Лукойл” Валентин Златев, адвокат Даниела Доковска и Светослав Божилов.

Днес, от 14:00 часа се събира извънреден Академичен съвет на Софийския университет, на който ще се решава как да се процедира с окупацията.Ще има и среща на студентските съвети, на която ще бъде уточнена официална позиция относно блокадата. Това каза пред bTV Иван Динев, един от водачите на окупацията. Той подчерта, че появилите се в мрежата аудиозаписи на студенти-окупатори са изфабрикувани - на моменти там гласовете се заглушават и се пускат субтитри, с които се обяснява ситуацията.

Днешният ден е обявен за неучебен.

Ще бъде ли окупацията на СУ "чудо за три дни"?

Всеки има право да бъде пред Софийския университет. Нима искаме той да е във вериги? А вчера имаше хора от „Протестна мрежа&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика