Кой замества Слави Бинев начело на културата?

39424
Кой замества Слави Бинев начело на културата?

Новият кандидат на „Патриотичния фронт” за председател на Комисията по култура и медии Полина Карастоянова, която трябва да е алтернатива на низвергнатия Слави Бинев, има доста противоречива биография.

Карастоянова е омъжена за Аспарух Карастоянов, който е близък приятел на Слави Бинев. Именно срещу Бинев се надигна огромна вълна на недоволство в момента, в който оглави Комисията по култура и медии.

Сидеров се маха от Комисията по външна политика

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров реши да не оглавява Комисията за външна политика на Народното събрание. Той е внесъл заявление по въпр...

Полина Карастоянова съвсем не е неизвестно име, но винаги досега е била свързвана с туризма. Още в края на октомври нейното име изплува като възможен нов министър на туризма. Тогава Стефан Шарлопов, който е председател на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, категорично заяви пред БНР следното: "Ако нещата тръгнат в посока Поли Карастоянова да оглави министерство на туризма, просто бъдете убедени, че в бранша ще настъпи чудо. Тя не е забила един пирон в туризма".

Агенция БЛИЦ пък припомня за случай отпреди години, при който папараци хванали Карастоянова да отива на среща с председателя на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов. Впоследствие тръгнаха слухове за афера, а Карастоянова не успя да стане част от царската партия. След това тя се присламчи към Александър Томов и партията му, като пое отдела за международна дейност. Кариерата на Карастоянова продължи в Международния панаир – Пловдив, където силната фигура е Георги Гергов. Впоследствие Карастоянова опита да стане заместник на Васил Иванов-Лучано, който ръководеше Държавната агенция по туризъм.

В интервю пред сп. "Ева" Карастоянова споделя следното: "Не мога да си позволя да влизам в интернет за удоволствие". Като символ на култура тя посочва "златните съкровища на България". "За мен те са най-добрият символ на страната ни. Те означават култура, история, богатство, означават цивилизация в онези години, когато много малко европейски народи са имали подобно нещо". На въпрос "Днешните българи загубили ли са това душевно богатство и култура", Карастоянова отговаря: "Да, за съжаление в голяма степен. Нашият живот е с подменени ценности и реалности. Съвременният свят ни насочва безкрайно агресивно към консуматорство и комерсиални нагласи, към прости и евтини решения." Като любимо място за почивка, пак в същото интервю, Карастоянова сочи Евксиноград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика