Колите за подслушване обикаляли цялата страна по времето на Цветанов

30096
Колите за подслушване обикаляли цялата страна по времето на Цветанов
Снимка: БГНЕС

Оборудваните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери”, са излизали за задачи и извън столицата. Това „призна” бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БТВ. Въпреки че не било в правомощията на министър да знае кога тези коли излизат за оперативни действия, настоящият зам.-председател на ГЕРБ заяви, че те са „излизали на територията на всяка една област като цяло – не бих могъл да конкретизирам”.

Като цяло темата с обвиненията за неправомерно използване на СРС-та Цветанов отново окачестви като „компроматна кампания срещу политически опонент” и „репресия срещу лица от ГЕРБ”.

Бареков: Цветанов иззе функциите на Борисов по изграждането на партията

Цветанов иззе функциите на Борисов по изграждането на партията. Той подмени ключови кадри в ГЕРБ през 2008 година, които държи в зависи...

„Нямам обвинение за незаконно подслушване. Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, каза още ексшефът на МВР.

Цветанов отново се извини на лекарите от Горна Оряховица, които бяха подслушвани, и заяви, че тогавашната политическа ситуация е провокирала изчитането на тези специални разузнавателни средства, след като те бяха декласифицирани.
„Мога да кажа, че действително това не трябваше да се случва, но за голямо съжаление, в България политиката някой път се намесва във всеки един случай, когато някой смята, че може да извлече политически дивиденти”, допълни Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика