Корман Исмаилов: ДПС е една холдингова мафиотска организация

4213
Корман Исмаилов: ДПС е една холдингова мафиотска организация
Снимка: БГНЕС

Обвързването на партията ни с Турция е пропаганда. Времето най-добре изчиства лъжата. Всяка държава се опитва да изнася култура и влияние. Трябва много ясно да се формулира нашия интерес. Със сигурност имаме интереси, които съвпадат с тези на Турция или на Русия, има такива, които не съвпадат. Това заяви в студиото на bTV Корман Исмаилов в коментар за сътресенията покрай свалянето на Лютви Местан и връщането на Доган в политиката.

На въпрос дали Доган ще се върне, Исмаилов заяви, че той никога не е излизал от тази своя роля.

Слух: Местан още не говори, защото няма подкрепа за нова партия

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан се бави с обещанието си да говори публично, защото не намира външна подкрепа за идеята да прави нова ...

Според него ДПС е една холдингова мафиотска организация, в която нищо не зависи от хората, колкото и да се говори за кауза. Местан стоеше до Доган, когато ни изключваха, припомни Исмаилов и добави: "Много добре му помня думите му, но той тогава не говореше от собствено име."

Исмаилов уточни, че единственият въпрос, който би задал на Лютви Местан е защо се страхува.

Припомняме, че на 12 април 2011 година лидерът на ДПС Ахмед Доган даде една седмица срок на Исмаилов да изясни позицията си дали подкрепя ДПС или Касим Дал. Причината бе участието на Исмаилов в среща на Касим Дал със симпантизанти в Търговище. Седмица по-късно, преди изключването му от партията, Исмаилов обвини Доган, че нарушава устава и програмата и уронва престижа на партията и не изпълнява задълженията си като народен представител. На 1 декември 2012 Корман Исмаилов заедно с Касим Дал учредяват Народна партия „Свобода и Достойнство“.

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан се бави с обещанието си да говори публично, защото не намира външна подкрепа за идеята да прави нова партия. Това предположение изказва в. "Стандарт", който е считан за една от медиите, приближени до Делян Пеевски.

Вигенин: Докато бях външен министър, ДПС не се е намесвало в политиката ни към Турция

Бившият външен министър Кристиан Вигенин заяви, че докато е бил на поста, не е имало никаква намеса в политиката на България към Турция...

Според медията Местан се е видял с двама западни дипломати, но от срещите му не било излязло нищо. Утре, 7 януари, бившият лидер на ДПС ще даде пресконференция в пресклуба на БТА - от 12:30 часа. Заедно с Местан пред журналистите ще застанат и депутатите, които напуснаха групата на ДПС в знак на вярност към изключения. Това са Хюсеин Хафъзов, Шабанали Дурмуш, Айдоан Али, Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов, които не са членове на ДПС, а са от гражданската квота. Един от тях - Шабанали Ахмед Дурмуш, дори е бил поставен лично от Местан на избираемо място по изрично настояване на турския президент Ердоган, твърди "Стандарт".

Бившият лидер на ДПС имал среща и с турския посланик Сюлейман Гьокче, на която се предполага, че е било обсъждано какво да прави оттук насетне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика