Кристалина: ЕК одобри 10 млн. евро за пострадалите Варна и Добрич

15515
Кристалина: ЕК одобри 10 млн. евро за пострадалите Варна и Добрич
Снимка: БГНЕС

10 млн. евро ще подпомогнат Варна и Добрич, които пострадаха от наводненията през лятото. Европейската комисия вече е одобрила тези средства. Това заяви еврокомисар Кристалина Георгиева по време на кръгла маса на тема „Активна младеж чрез социални иновации“ в сградата на Европейския парламент в Брюксел, предаде „Фокус”.

Георгиева посочи още, че тези средства трябва да бъдат потвърдени от Парламента и от Съвета.

Пазарджик иска "частично бедствено положение" заради Марица

Заради опасност от река Марица, ВиК - Пазарджик поиска от областния управител и кмета на града да обявят "частично бедствено положение"...

„Според мен, това ще стане в следващите дни. Ние сме в разгара на бюджетните преговори. Аз от сутрин до вечер се занимавам с бюджета на Европа, включително и с Фонда за солидарност и разчитам, че в следващите дни ще имаме успех. Преговорите по бюджета вървят буквално тази седмица и днес, петък, ще бъде много критичен ден за това, да постигнем споразумение между Съвета, Парламента и Комисията. Ако това не стане днес, все пак ще стане в близките дни и в този пакет има средства, които се предназначени за Варна”, посочи Кристалина Георгиева.

По отношение на намаляването на вноската на България в Европейския съюз, тя посочи, че това вече е постигнато. „Това ми беше първата задача като човек, който отговаря за бюджета на Европа, защото тази година имаме изключително голям размер на преводите, които трябва да се направят от едни страни към други”, каза Георгиева. Тя добави, че всъщност България е платила по-малко и сега трябва да доплати. „За нас това е около седем млн. евро и с решението, което взехме в комисията, даваме възможност на България до първи септември догодина да направи тази вноска”, каза още Кристалина Георгиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика