Кунева и компания си знаят своето - във властта можем повече

5075
Кунева и компания си знаят своето - във властта можем повече
Снимка: БГНЕС

"Аз не съм чула за щастие до този момент някой от нашата партия да е казал, че напуска коалицията". Това каза лидерът на Движение България за гражданите и вицепремиер Меглена Кунева в сутрешния блок на bTV.

Според нея до момента в Реформаторския блок „имаме само един лидер, който каза, че се оттегля”. „Имаме четирима министри и вицепремиер в мое лице. Те са съгласувани в Реформаторския блок. Тезата, че ние можем да надскочим тези 23-ма души, които сме в парламента, не може да е реалистична”, коментира Кунева.

Зеленогорски: Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено

Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено. Без гаранции, че то може да се затвърди и без гаранции, че ще се проведе съдебна реформа, а...

За номинация за правосъден министър Кунева категорично отказа тя де е сред имената. „Няма да бъда министър на правосъдието", заяви тя. Според нея новият министър би трябвало да е равно отдалечен от партиите. Кунева подчерта, че с това персонално присъствие, което имат в парламента, досега не е имало нито едно предложение на министър Иванов, което да не е минало. Тя отново подчерта, че новият правосъден министър ще бъде определен от премиера.

"Да вещаем как ще излиза ДСБ от РБ е силно надценено. Нека видим какво ще решат. Досега не е даден такъв знак. Това, което аз мога да направя и, което трябва да бъде направено, е да се градят мостове", допълни Кунева.

За участие на РБ в управлението ДБГ предлага отново да се обсъди с ГЕРБ програмата и да се преразгледа тя. ГЕРБ трябва отново да направят събиране на двете ПГ, събиране на Съвета за растеж и да се говори по тези проблеми, отчете Кунева.

Тя подкрепи правосъдния министър в оставка. „Министър Иванов бе сред симпатичните ми приятели. Той по същество направи каквото можа”.

На въпрос дали би подала оставка, ако не минат предлаганите от нея идеи за закона за борба с корупцията, Кунева обясни, че премиерът Борисов е положил подпис под него и би трябвало той да съумее да убеди депутатите да подкрепят закона. Ако те не бъдат одобрени „аз ще обясня точно какво от моите предложения е подкрепено и кое – не”, каза вицепремиерът.

Човек на Кунева: Ние искахме още по-големи промени в Конституцията

Въздържахме се, тъй като не подкрепяме предложението на АБВ. Така депутатът Настимир Ананиев, който е част от хората на Меглена Кунева,...

По-важното ми качество в момента е на съпредседател на ПГ на Реформаторския блок. Това обяви един от силните хора около Меглена Кунева – Найден Зеленогорски.

Според него първо трябва да се търси мнението на симпатизантите на десните, преди да се вземе решение. Силно се надявам да намерим път да си останем Реформаторски блок, заяви пред Нова телевизия Зеленегорски. Можем да постигнем повече в управление – ако в следващите шест месеца видим дали ще има напредък по определени реформи, като антикорупционния закон, добави той, посочвайки точно инициативата на Кунева.

Ако идеята е да има разединен Блок, този филм съм го гледал – никой не влиза в парламента и ГЕРБ има по-голямо мнозинство, посочи Зеленогорски. Не бих подкрепил действията да се изправяш с мегафон и да викаш на Петър Москов „предател” с мегафон.

Честно казано бих постъпил по друг начин, не като колегите от ДСБ. Първо бих предложил да обсъдим вътрешно нещата – някой например питал ли е кметовете ни какво мислят? Не бих искал да съдя Радан Кънев – чух се с кметовете на Добрич, на Монтана, те смятат, че Реформаторите трябва да останем в управлението, подчерта Зеленгороски.

Очевидно е, че е по-голямо напрежението между ГЕРБ и Реформаторите – аз трябваше да се извинявам за победата ни в Плевен, г-н Борисов ме помоли да го сторя, заяви с горчивина Зеленогорски. Какъв беше проблемът сега да бъде поставен на масата в Реформаторския блок, да го гласуваме с две трети мнозинство решение, какъвто е механизмът, попита Зеленогорски.

Даниел Вълчев: Това е безобразие, не оттегляме подкрепата си от правителството

Това е една най-обикновена хакерска атака, Движение „България на гражданите“ /ДБГ/ не оттегля подкрепата си към правителс...

И Зеленогорски посочи, че Христо Иванов е министър на ГЕРБ – по думите на Румяна Бъчварова и на Бойко Борисов.

Припомняме, че днес петте партии и петимата им министри от Реформаторския блок се събират на извънреден изпълнителен съвет да решат какво ще правят от тук нататък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика