Кунева: Няма да разпилея и частица от свършеното

4125
Кунева: Няма да разпилея и частица от свършеното
Снимка: БГНЕС

След като съм поела този ангажимент, аз ще го изпълня и ще го изпълня с отговорност и кураж. Това каза новоизбраният министър на образованието и науката Меглена Кунева.

"Аз няма да разпилея и частица от свършеното. Държава се гради камък по камък, тухла по тухла във всяка една област. Не подценявам всички усилия, които министър Танев е направил дотук, сигурна съм, че може да се надгражда", допълни тя.

Танев: Доволен съм от избора на Кунева, пожелавам й дълъг живот на поста

Вместо новият министър на образованието Меглена Кунева, днес след гласуването в министерството дойде старият министър Тодор Танев. Той ...

„Когато си се заел с такава работа, каквато аз върша, да правиш анализ на собствените си чувства не е сериозно. След като съм поела този ангажимент, аз ще го изпълня и ще го изпълня с отговорност и кураж. Много неща може да загуби човек, но ако загуби куража си, губи всичко. В политиката въпросът за куража е наистина основен”, коментира Кунева във връзка с това как се е почуствала, след избирането ѝ.

Тя посочи, че от РБ са направили симетричен ход на този на ГЕРБ, когато за министър на вътрешните работи бе избрана вицепремиерът Румяна Бъчварова. „Това е и според коалиционното ни споразумение с ГЕРБ, че при оставка се дава възможност на политическата сила, която е излъчила министъра, подал оставка, да направи свое предложение.

Тя е уверена, че не подценява усилията на министър Танев, направени до тук: "Но тъй като сроковете са кратки, аз ще събера екипите и ще погледна хората в очите, за да разбера имат ли желанието и подготовката да го свършат".

Кунева посочи, че ще проведе широки консултации при избора на зам.-министри, които обаче, както е по закон, ще бъдат одобрени от премиера. "Човек в моя случай трябва сам да разбере с кой ще работи най-добре. Въпрос на лично напасване е", отбеляза новият образователен министър.

Караджов: Кунева сама изпрати SMS с номинацията си на премиера

Меглена Кунева сама е изпратила SMS на премиера със собствената си номинация. Това разкри Гроздан Караджов, депутат от гражданския съве...

На въпрос дали изборът ѝ за министър на образованието и науката не е довел до разрив в коалицията Кунева заяви, че за съжаление и АБВ, и Патриотичният фронт показват липса на последователност и устойчивост в това да работят заедно, за да могат са уплътнят целите и резултатите, които партиите са си поставили.

„Формулата засега работи, издържаме различни тестове, днес беше поредният”, коментира тя и допълни, че повече министър от вицепремиер не може да стане, така че не възприема поста на образователен министър като издигане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика