Кунева препоръча да заработи единен антикорупционен орган

13748
Кунева препоръча да заработи единен антикорупционен орган
Снимка: БГНЕС

Единен антикорупционен орган да заработи в България по примера на Румъния, препоръча вицепремиерът Меглена Кунева на срещата на бизнеса с правителството. По нейните думи, през 2013-а година 58% от фирмите у нас са били възпрепятствани в опита си да спечелят обществен търг, предаде БНР.

"Трябва да се знае кой е телефонът, на който може да се позвъни, ако някой иска лично да влезе в борба с корупцията, да подаде сигнал и кой е органът, който ще доведе от разследването до съда стъпка по стъпка случая до край", предаде тя.

Черпим опит от Румъния за справяне с корупцията

Ако България иска да се справи с корупцията, примерът на Румъния може да бъде приложен. Има възможности страната ни да създаде аналог...

Корупцията не е образът на страната ни, бе категорична Кунева и обясни: "В едно село, в което хората били доста бедни взимали на вересия от селския магазин, обаче магазинчето изгоряло заедно с книгата за вересиите и неговият стопанин на практика фалирал. Цялото село стотинка по стотинка, защото хората в България помнят дълговете си, върнало парите и даже накрая собственикът бил с 2 лева печалба. Ето за този триумф на антикорупцията говоря".

Меглена Кунева посочи още една цел на управлението - членството в Шенген, което мотивира също с икономическия растеж и доверието в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика