Кунева: Съдебната реформа няма да приключи тази година

6032
Кунева: Съдебната реформа няма да приключи тази година
Снимка: БГНЕС

„Съдебната реформа няма да приключи тази година“, това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в предаването „Лице в лице по bTV. Запитана дали реформирането на юридическите институции е залог за влизането ни в Шенген, Кунева подчерта, че готовността на страната ни за шенгенската зона няма нищо общо със съдебната реформа. По думите й разделянето на Висшия съдебен съвет не е всичко в правосъдната реформа, понеже тя трябва да бъде подкрепена от всички като национален приоритет.

Меглена Кунева коментира и избора на Димитър Радев за шеф на Българската народна банка. По думите й днес той е трябвало да представи екипа, с който ще работи. Кунева подчерта, че Реформаторския блок ще продължи да наблюдава Централната банка с проява на настойчивост към необходимите промени в сферата. Според Кунева кандидатът за гуверньор на БНБ, Бисер Манолов, е имал много добра концепция за развитието на банката. Припомняме, че Манолов бе предложението за гуверньор на Реформаторите.

Калфин: АБВ не приема търгуване - пенсионна за съдебна реформа

Кодексът за социално осигуряване, който съдържа пенсионните реформи, трябва да бъде приет преди лятната ваканция на парламента и няма л...

В студиото на „Лице в лице“ председателят на бюджетната комисия в Парламента, Менда Стоянова, също даде ясно да се разбере, че при избора на Димитър Радев за шеф на БНБ е надделяла преценката за професионалните качества на кандидата. Според нея Димитър Радев е спечелил доверието на депутатите заради това, че е подготвил и представил аргументирана програма за бъдещето на финансовата стабилност в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика