Кунева трябва официално да каже дали подкрепя ГЕРБ

3214
Кунева трябва официално да каже дали подкрепя ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Ръководството на партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" се събира днес, за да обсъди каква ще е позицията й след решението на ДСБ да минат в опозиция, съобщава БНТ.

Кунева и хората ѝ трябва да решат каква е позицията им след оставката на правосъдния министър, заради орязаните промени в Конституцията. Националното ръководство на ДСБ сне политическото си доверие от правителството и реши да напусне парламентарното мнозинство в 43-то Народно събрание в събота, 12 декември. Петър Москов обаче остава здравен министър, остава член на партията, но напуска заместник-председателското място в ДСБ.

Цветанов: Трябваше да решаваме ще има ли някаква реформа или няма да има нищо

Към настоящия момент ГЕРБ няма номинация за правосъден министър, но съвсем скоро ще има номинация, която да се обсъди с партньорите в к...

Очаква се партиите от Реформаторския блок да излязат с общо решение във вторник. Според Радан Кънев би било много зряло, ако останалите партии оттеглят подкрепата си за управлението, но министрите им да останат в кабинета. СДС вече обяви, че остава в управлението. Премиерът Бойко Борисов разтълкува поведението на ДСБ като начало за предизборна кампания за президентския вот от страна на Радан Кънев. Борисов коментира, че от негова страна стабилността няма да бъде нарушена, а нови избори няма да донесат нищо добро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика