Къде живее Делян Пеевски?

244933
Къде живее Делян Пеевски?
Снимка: БГНЕС

Според имотната декларация на Делян Пеевски той и семейството му имат два апартамента в София и къща в с. Иваняне, но всъщност депутатът от ДПС и майка му Ирена Кръстева, притежават над 100 имота на обща стойност поне 12.5 млн. лева. Това пише сайтът NOresharski.com.

Според разследването на сайта всички имоти са вписани на името на фирми, но трудно могат да минат за офиси. Пеевски и майка му притежавали къщи, парцели, апартаменти, хижа (бивша почивна станция) и ресторант в полите на Витоша.

Депутатите приеха на първо четене закона на Пеевски за офшорките

Народното събрание прие на първо четене закона за офшорните компании, който бе предложен от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цо...

По-голяма част от имотите са концентрирани основно в две свързани фирми - "Балканска медийна компания" ООД (собственост на Ирена Кръстева), "Алфа медия груп" и "Диема холдинг груп" (и двете на името на британска компания с краен собственик офшорна фирма на Бахамите). Любопитна подробност е, че първоначално "Алфа медиа груп" е регистрирана от сегашната шефка на правителствената пресслужба Ани Димитрова, а по-късно придобита от настоящия си офшорен собственик.

Основната част от имотите са в луксозните части на столицата - в центъра, Докторската градина, "Изток" и южните квартали на София, както и избрани части на страната като Стария град на Пловдив, Несебър, Велинград и Ковачевица", пише Noresharski.com.

По информация на сайта, една от къщите, които Пеевски и семейството му обитават е на ул. "Иван Богданов" в столичния квартал "Симеоново", която се пази от жива охрана по цялата улица и камери. Сериозните мерки за сигурност са взети след като през 2009г. до апартамента на сегашния депутат от ДПС в Бъкстон, е взривен ползван от него автомобил "Порше Кайен".

Според Noresharski.com от това лято Пеевски често можело да бъде засечен и в спа хотел "Берлин" в кв. Бояна, където по документи фирма на майката му притежава няколко апартамента в хотела с паркоместа и идеални части от парцела. "От лятото на 2013г. в собствеността на хотела обаче има промяна - официално собственик на огромната част от хотела става нова фирма (без видима връзка със семейството на Пеевски). Тази промяна съвпада обаче с много промени - нанасянето на Пеевски, ограничаване на достъпа на гостите до подземния паркинг и затваряне на басейна и фитнеса за ползване от външни хора", се посочва в статията.

Конституционният съд гледа случая "Пеевски" за втори път, но без депутатския мандат

Втората жалба по отношение на Делян Пеевски, внесена от президента Росен Плевнелиев, ще бъде разгледана по същество от Конституционния ...

Бившата почивна станция на Полиграфическия комбинат на територията на парк Витоша също била особено предпочитана от депутата от ДПС, заради пълното уединение и лесната охрана. Имотът е закупен от 2007г. от бившата държавна печатница "Димитър Благоев", собственост на ВАЦ и сега се притежава от "Алфа медиа груп". Предмет на сделката е само сградата, без земята (най-вероятно поради статута на парк "Витоша"), отбелязва сайта.

"Извън София най-впечатляващият имот на семейството е парцел от близо един декар в Стария град на Пловдив, в съседство с църквата "Свети Димитър". В Ковачевица Пеевски притежавал "Капсъзовите къщи", един от най-известните места за почивка в селото и региона", пише Noresharski.com.

В статията си от сайта подчертават, че са правили опити да се свържат с Делян Пеевски и Ирена Кръстева, с представителствата на фирмите-собственици на имотите, както и с премиера Пламен Орешарски, който предложи Пеевски за шеф на ДАНС преди близо половин година, и шефа на приветелствената пресслужба, но не са получили отговор.

 

Касим Дал: ГЕРБ мислеха да управляват с ДПС, но късно разбраха, че са изиграни

ГЕРБ разбраха, че ще бъдат изиграни от ДПС едва в Деня на размисъл. Дотогава Бойко Борисов мислеше, че ще работят с ДПС след изборите и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика