Кънев: Ако ГЕРБ са недоволни от правителството, да поискат вот на недоверие

4744
Кънев: Ако ГЕРБ са недоволни от правителството, да поискат вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиера Борисов, колкото и да е очевиден не е наш проблем. Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие. Това заяви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев, цитиран репортер на Actualno.com.

Той даде извънредно изявление, коментирайки днешните искания на депутати от ГЕРБ за ясна позиция от страна на Реформаторския блок и ДСБ, както и проверяване на "всички скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление".

Г-н Кънев, прошка не е все така да сте "двайсетина души" в парламента

ДСБ няма да излиза от Реформаторския блок. Това реши Националното събрание на партията вчера (13 март). Коментар на редактора Разочар...

"Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като позлване на облаги. Именно затова ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим като параван за разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДСБ", каза Радан Кънев в краткото си изявление, което продължи само няколко минути.

"Преди три седмици премиерът заяви за очаквана атака срещу себе си. Съмнявам се, че е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група", каза още Кънев.

"Чудя се само докога колегите от Реформаторския блок ще търпят това унизително положение и на каква цена", посочи лидерът на ДСБ, които в неделя решиха да останат част от РБ, въпреки че партията обяви, че излиза в опозиция в края на миналата година.

"Тъй като ние не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на "Булгартабак" и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток", каза още Радан Кънев.

Радан Кънев отвърна на Борисов, разтревожи се за провала на здравната реформа

Това са само малка част от лъжите, които премиерът си позволи в това интервю - за първи път и между другото, вече коментирах, че Бойко,...

"Искам да уверя, че ДСБ ще доведе тази политическа инициатива докрай", подчерта той.

Днес здравният министър Петър Москов, който е член на ДСБ и остана на поста министър след като партията излезе в опозиция, също коментира политическото напрежение в момента. "Ако въпросът ви е дали някои последователни или непоследователни политики на ДСБ и на Реформаторския блок пречат на работата на кабинета или на мен, то отговорът ми е да", заяви той пред журналисти на влизане в здравната комисия в парламента.

Припомняме, че през февруари депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че излиза от производителя на цигарени изделия "Булгарбак" и продава 5%-процентния си дял. Делът от 5% в "Булгартабак холдинг" се оценява на около 24,3 млн. лв. по цени на акциите на компанията от миналия месец.

През февруари стана ясно, че Турция е наложила забрана за влизане на нейна територия на Делян Пеевски и почетния лидер на партията Ахмед Доган. Новината първо бе съобщена от турския вестник "Стар", който квалифицира Пеевски като "император на нелегалните цигари" и близък до руски олигарси.

Зеленогорски: Москов и Ненчев са министри на РБ и ние ги подкрепяме

Министър Петър Москов и министър Николай Ненчев са министри на Реформаторския блок, те се справят изключително добре и ние ги подкрепям...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика