Кънев твърдо защити Ненчев, Атака също поиска оставката на военния министър

3587
Кънев твърдо защити Ненчев, Атака също поиска оставката на военния министър
Снимка: БГНЕС

Не виждам непоследователна политика от страна на министър Ненчев. С тези думи лидерът на ДСБ Радан Кънев защити военния министър, след като по-рано днес в рамките на няколко часа началникът на ВВС подаде оставка и след това размисли.

Кънев подчерта, че трайното за България решение по отношение на техниката е да имаме оборудване от НАТО, но засега това не е така. Много добро, временно решение, е да се направи ремонт на МИГ-овете ни в Полша, сигурен е тъмносиният политик. Той добави, че силната отбранителна армия трябва да ни е приоритет. Още преди да стане ясно, че ген. Радев все пак ще остане начело на ВВС, Кънев заяви, че вярната отбранителна политика е по-важна от шефа на ВВС.

БСП поиска оставката на военния министър

Министърът на отбраната Николай Ненчев да подаде оставка, заяви Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна в декларация на БСП лява Бъ...

Във връзка с възможността чужди самолети да пазят въздушното ни пространство, Кънев каза, че предстоят сериозни разговори и тепърва самият той ще разговаря с Николай Ненчев.

Междувременно, след като БСП поиска оставката на Ненчев, същото стори и Атака. Националистите изтъкнаха като мотив, че военният министър ще даде на турски самолети да пазят небето ни, което било позор.

Атакистите продължават да настояват за отстраняването му и предупреждават, че "следващият военен министър не трябва да бъде продължител на унищожителната за България пронатовска политика, която забърква все по-големи скандали на локално и международно ниво, като например конфликтите в арабските страни".

Зам.-председателят на Атака Десислав Чуколов обяви искането на БСП за оставка на министър Ненчев като фалшиво и лицемерно, тъй като именно предишният министър Ангел Найденов заяви, че България се нуждае от повече НАТО, а Русия извършва провокация спрямо страната ни. Никой не може да проследи колко техника, колко въоръжение, колко персонал ще дойде, ако промените минат, предупреди Чуколов. Ние предлагахме на БСП да съберем достатъчен брой подписи, с които Народното събрание да инициира референдум за това трябва ли България да бъде в НАТО или не. БСП отхвърли искането ни. Те са пронатовкса партия, сподели Чуколов.

Ненчев засегна тънко АБВ заради ремонта на руските МИГ-ове

Учуден съм от думите на ген. Михо Михов, който коментира, че само Русия може да ремонтира МИГ-овете ни. Това заяви военният министър Ни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика