Кънев за новия десен проект: Той не е закриване или разцепване на ДСБ

3097
Кънев за новия десен проект: Той не е закриване или разцепване на ДСБ
Снимка: БГНЕС

„Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделяне не части от нея, а засилване на партията, защото без силни демократи за силна България в България няма силна десница. Това в последните 10 години се доказа многократно". Това заяви във Варна лидерът на партията Радан Кънев.

На 23 януари ще има национално съвещание на общинските и областните лидери на ДСБ, заедно с кметовете и общинските съветници на партията. На 13 март ще се събере Националното събрание. На тях ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в нейния устав, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване, уточни Кънев, цитиран от Дарик.

Кънев: Предсрочните избори зависят от Борисов, виждам, че се замисля по въпроса

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, който се среща с местните структури на партията във Варна и региона, заяви, че решението, дали да има предс...

На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана, смята Кънев. Той уточни, че ще се търси разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.

„Аз виждам една много остра кризисна ситуация в страната. Какво ще стане до март, дали дотогава няма всички партии в Реформаторския блок да са опозиционни, дали дотогава сегашното правителство изобщо ще е на власт в този си вид, е нещо, което не може да се предвиди. Както малцина в момента, в който ДСБ излизаше в опозиция, знаехме, че това ще доведе до бърза политическа криза", отбеляза лидерът на тъмносините.

"Без ДСБ не може да се управлява България, в сегашната ситуация на доверие вътре в обществото, на необходимост от реформи и на силно разколебано доверие към България от западните й партньори. Реформаторският блок беше слаб в налагането на реформи поради липса на единство", коментира още Кънев.

Има основание да се иска оставката на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” заради непрозрачната обществена поръчка за строежа на първите два лота от Автомагистрала „Хемус” от Ябланица в посока Варна, заяви Кънев и допълни, че непрозрачната поръчка с победител анонимна офшорка, зад която прозират интересите на най-големите олигарси в страната, заплашва да провали целия проект за строежа на автомагистралата.

Местан след среща с Кънев: Няма да участваме в десния му проект

Ние сме опозиция на това управление и няма да участваме в десен проект, заяви днес пред медиите в НС вече независимият депутат Лютви...

Според него властта попада под опасна зависимост от ДПС и кръговете около движението. Това са същите кръгове, които избраха Пеевски за председател на ДАНС и предизвикаха фалита на КТБ, уточни лидерът на ДСБ.

"Доказателство за тази зависимост е не само проблемът с „Хемус”, но и думите на съдия Ченалова за ролята на Делян Пеевски за кадруването в съдебната система. Очаквам главният прокурор Сотир Цацаров да разпореди разследване на търга за строежа на „Хемус” и думите на Ченалова. Той трябва да възложи разследването на публично известни прокурори, които да се отчитат пред обществото, а освен това трябва да поиска международно сътрудничество от държави-членки на ЕС. Ако това не се случи, ще се затвърди убеждението, че Цацаров е елемент от тази зависимост”, заяви Кънев.

Той не отговори категорично на въпроса дали неговата партия ще подкрепи евентуален вот на недоверие, внесен от „БСП – Лява България”, но уточни, че ако вотът е за здравната реформа, ДСБ няма да гласува „за”.

Министерството на транспорта категорично пренебрегва проектите за икономическо и инфраструктурно развитие на Североизтока, то няма интерес от развитието на Черноморската и Дунавската стратегия, каза Кънев. Той даде примери с това, че въпреки обещанията, почти нищо не се прави по възстановяването на железопътната връзка Варна-Русе и развитието на двете пристанища. Няма развитие и на идеите за изграждане на втори мост над Варненското езеро, развитието на пътната връзка Варна-Бургас и изграждането на детелината между Игнатиево и Варненското езеро, каза още Радан Кънев.

Кънев: Фактическият шеф на ДПС е Пеевски

Фактическият шеф на ДПС е Пеевски. Това мнение изказа в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика