Лазаров остава главен секретар на МВР за още 5 години

20171
Лазаров остава главен секретар на МВР за още 5 години
Снимка: БГНЕС

Светлозар Лазаров (на снимката вляво) е назначен за главен секретар на МВР с решение на Министерски съвет. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде БГНЕС.

Назначението на Лазаров от МС се налага заради новия Закон за МВР, който влезе в сила от 1 юли 2014 г. Той предвижда вместо от президента, главният секретар на министерството, да се назначава от МС.

Светлозар Лазаров е назначен за срок от 5 години на тази длъжност.

С приемането на този закон се промени начинът на назначаване на новия главен секретар. Така за това не е необходим указ на президента. Той се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи.

Лазаров: Служители на МВР не са пращани в банки

Никой не е изпращал служители на МВР във финансови институции. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС. М...

"Няма как да бъде назначен главен секретар на МВР. Иначе цялата верига по назначаване в МВР ще бъде блокирана. Главният секретар е професионална фигура, а не политическо назначение и не трябва да се влияе от процесите в страната", коментира Цветлин Йовчев.

Вчера от ГЕРБ поискаха новия закон да влезе в сила на 1 януари 2015 година. Сред аргументите им за това бе, че по тяхна информация се подготвя късна смяна на главния секретар на МВР. Според ГЕРБ такава промяна "в 12 без 5" не е редна и ще взриви идеята за политическа стабилност. От ГЕРБ призоваха "сегашното ръководството на МВР да ограничи назначаването на хора на ръководни позиции".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика