Лиляна Павлова: Усеща се опит за разклащане на кабинета

2606
Лиляна Павлова: Усеща се опит за разклащане на кабинета
Снимка: БГНЕС

"Определено се усеща опит за разклащане на правителството, буквално игра на нерви, истеризиране чрез медии и Facebook групи". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите й отмяната на обществени поръчки за огромни суми е отговор на опитите да бъде разклащан кабинетът.

Лиляна Павлова не вижда проблем Пеевски и Златев пак да участват за "Хемус"

Много ясно е да се разграничим от всякакви опити да бъдем вкарани в някаква зависимост. Това коментира регионалният министър Лилияна Па...

"Мерките за правителството за борба с контрабандата са много драстични, нека не забравяме, че това нарушава нечии интереси", коментира Павлова на въпроса кой има интерес от подклаждането на обществено напрежение.

Павлова е предложила на премиера Бойко Борисов да бъде направена преоценка на проекта за новите участъци на магистрала „Хемус”, след като обществената поръчка беше спряна заради съмнения, че изпълнителите са свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Предвид че проектът ще се финансира с бюджетни средства, а те все пак не са неограничени, Павлова е на мнение, че може да се помисли за други алтернативи за изграждането, включително да се преосмисли габаритът, начинът, по който ще се преминава през трасето.

„Предвид че нямаме европейските фондове, трябва да мислим спрямо скромния бюджет, с който разполагаме”, изтъкна регионалният министър в предаването "Лице в лице" по bTV.

Тя подчерта, че сегашните параметри на проекта са доста мащабни. „Ще направим няколко варианта спрямо дългосрочната визия и възможности на бюджета дали да процедираме в този мащаб или да стесним малко параметрите, да направим по-скромен проект”, разясни Павлова.

Павлова за цената на винетките: Все пак нямаме пътен данък

Световната банка не решава вместо България колко да е цената на винетката. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на ...

Тя обаче беше категорична, че ще се обяви нова поръчка.

"Изграждането на целия оставащ участък от магистралата – около 250 км, остава наш приоритет", подчерта министърът.

По думите й по-добрата събираемост на данъци и акцизи и справянето с контрабандата ще дадат възможност в рамките на бюджета да се започне поетапното строителство.

„Напред в годините е въпрос на изчисленията за 3-годишната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година да преценим и до каква степен бюджетът ще може да се справи и до каква степен ще трябва да разчитаме на заемно споразумение”, посочи тя. Павлова допълни, че Световната банка е заявила интерес и готовност да съфинансира този проект.

Станя ясно и че почти 100% от евросредствата по Оперативна програма „Регионално развитие” са усвоени. Това заяви в рамките на изслушване в Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Лиляна Павлова

Павлова: Няма затворени пътища в страната

Към този момент въпреки интензивните валежи в цялата страна на места от сняг, на места от дъжд, няма затворени пътища в цялата страна. ...

Регионалният министър посочи, че изплащането по всички програми трябва да стане до края на април, след което управляващият орган трябва да направи проверка. Освен това до края на годината всички проекти трябва да бъдат физически завършени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика