Лукарски: ДСБ подмени вота на избирателите

1933
Лукарски: ДСБ подмени вота на избирателите
Снимка: БГНЕС

ДСБ на практика подмени вота на избирателите. Хората гласуваха за нас, защото сме единни, а не защото сме разцепени и се виждаме по-бели от другите. Това заяви министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски в интервю за вестник „Монитор“. Изданието е собственост на "Нова Българска Медийна Група Холдинг“, част от собствеността на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Лукарски споделя още, че е бил изненадан от решението на ДСБ да мине в опозиция. „Ние сме в парламента за да проведем реформи и това не става от днес за утре. Неслучайно Конституцията и избирателната практика е показала, че мандатът е 4 години“, добави министърът.

Лукарски: На Дянков му е лесно да говори сега, когато е безработен

Няма напрежение сред бизнеса след спрените обществени поръчки, заяви  министър Божидар Лукарски по отношение на спирането на общес...

Според него въпреки декларираната опозиционност на „сините“, парламентарната група на Реформаторския блок работи заедно и в голяма степен гласува единно, включително и такива решения, които са проправителствени. „На последния вот на доверие колегите от ДСБ подкрепиха правителството, така че тяхната опозиционност е по-скоро декларативна, отколкото де факто”, обясни Лукарски.

Той заяви, че може да изброи всички позиции, на които има хора на ДСБ. „Като се започне от зам.-министър на вътрешните работи, минем през председател на КЕВР. Освен това имат много зам. областни управители. Има една камара личности, действащи активисти на ДСБ, които са в голяма част от държавните фирми“, изброи икономическият министър.

На въпрос дали разцеплението в Блока е заради бившия правосъден министър Христо Иванов, който се оттегли след бламираната съдебна реформа, лидерът на СДС заяви:

Христо Иванов не е бил номинация на Реформаторския блок. Той остана като министър, който си върши работата от служебния кабинет, като беше подкрепен от ГЕРБ и от Реформаторския блок”.

Цените на горивата ще паднат, твърди Лукарски

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обяви, че очаква цените на горивата у нас да паднат. По думите му така икономическата среда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика