Лукарски: СДС е скептичен относно предложението на РБ за съдебна реформа

4904
Лукарски: СДС е скептичен относно предложението на РБ за съдебна реформа
Снимка: БГНЕС

Голяма част от депутатите на СДС са скептични относно внесените от народни представители на РБ предложения относно съдебната реформа. Това заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски по повод внесените в деловодството на НС предложения от част от групата на РБ за отчетност на Прокуратурата, намаляване на мандатите на тримата големи в съдебната власт от 7 на 5 години, както и на членовете на ВСС от 5 на 3 години..

„Част от тези предложения, разбрах, че са обсъждани онзи ден в парламентарната група. Част от депутатите, включително и тези от СДС, за били скептични към някои от предложенията. В крайна сметка е взето решение – който ги подкрепя, той да ги подпише и всъщност тези предложения са на част от групата на РБ“, коментира той, цитиран от "Фокус".

Лукарски: Ако има напрежение между основните партии и коалиции, то е изкуствено

Ако има напрежение между основните партии и коалиции, то се наслагва изкуствено. Това коментира пред журналисти министърът на икономика...

Лукарски допълни, че самият той не е виждал конкретните предложения. „Това, което четох е всъщност единствено публикуваното в медиите. Мисля, че трябва да има по-широк дебат и обсъждане на политическо ниво в реформаторския блок и парламентарна група по отношение на тези конкретни текстове, което би следвало да стане след изборите не му е сега времето“, допълни лидерът на СДС.

Министърът на икономиката каза още, че депутатите на СДС подкрепят колегите си от Движение „България на гражданите“ в исканията им за явно гласуване във ВСС и предоставянето на възможност за сезиране на Конституционния съд от съдилищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика