Малстрьом: Не сте готови за бежанска криза, Орешарски съгласен

19735
Малстрьом: Не сте готови за бежанска криза, Орешарски съгласен
Снимка: БГНЕС

Като страна не бяхме достатъчно подготвени за бежанската вълна. Вече сме по-напред, но имаме още много работа да свършим, за да отговорим на стандартите, които очакват от нас както бежанците, така и българските граждани. Това заяви на брифинг министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Именно Малстрьом даде тон на това изказване, като обяви преди това, че страната ни е била готова и не е готова за бежанска вълна. Еврокомисарят добави, че ЕС може да помага със съвети и да участва в разработването на конкретни планове. Малстрьом каза и че България трябва да внимава повече за най-уязвимите хора и да ускори работата по издаване на бежански статут.

В Харманли протестираха срещу настаняването на още бежанци

Жители на Харманли протестираха срещу настаняването на бежанци в града, предаде БНР. Гражданите са притеснени от свободното движение на...

Премиерът изтъкна, че е запознал еврокомисаря с усилията, които бяха направени от средата на миналата година, за да се овладее бежанската вълна, както и със трудностите в началото - лошите условия в бежанските центрове, затруднения капацитет на Агенцията за бежанците. „Днес условията в бежанските центрове са значително по-добри от стартовата позиция. Осъществихме напредък по отношение на административния капацитет на Агенцията за бежанците, както и по отношение на по-бързото предоставяне на статут“, подчерта министър-председателят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика