Манолова: Не се чувствам употребена за сигнала в Костинброд

44180
Манолова: Не се чувствам употребена за сигнала в Костинброд
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение на закона от моя страна в Деня на размисъл – изпълних гражданския си дълг, като подадох сигнал за гигантска манипулация на изборите. Това заяви заместник-председателят на сегашното Народно събрание Мая Манолова.

Манолова коментира развръзката в разследването на т.нар. случай „Мултипринт”. Припомняме, че на 11 май тази година, в Деня на размисъл преди предсрочните парламентарни избори, разследване на ТВ7 по сигнал на Манолова разбуни духовете в държавата, след като беше съобщено, че в печатница „Мултипринт” в Костинброд са напечатани фалшиви, подправени бюлетини, с които се цели манипулация на изборите. Обвиненията на БСП бяха, че собственикът на „Мултипринт” Йоран Бончев е приближен до ГЕРБ.

Антигероите на лято 2013-о

Има една кавалкада анализатори, които колкото повече задават тъпия въпрос: "И какво искат (протестиращите!), пак ли Борисов да дойде на...

В сутрешния блок на Нова телевизия Манолова коментира факта, че сега прокуратурата повдигна обвинение срещу тогавашния главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Желязков беше обвинен в престъпление по служба с цел облага на „Мултипринт”.

Мая Манолова подчерта, че след като има съмнения за 500 хил. фалшиви бюлетини, тя е длъжна да подаде сигнал. Заместник-председателят на парламента заяви, че такива сигнали е имало и за президентските избори от 2011 година, и за предишните избори, като заяви, че е недопустимо да се печат повече бюлетини от необходимото. На въпрос на водещите дали това заявление е критика към депутата от БСП Петър Кънев, който е собственик на печатница „Демакс”, която също печаташе бюлетини за избори преди идването на ГЕРБ на власт, Манолова не отговори директно.

След случая в Костинброд Кънев заяви, че е нормално да има т.нар. печатарски брак и че бюлетините не са документ на специален отчет и не са в режим за ценни книжа. Манолова обаче каза, че това е "несъвършенство на закона" и добави, че на последните парламентарни избори не било ясно колко бюлетини вече са били потеглили към избирателните секции.

Манолова беше попитана и дали след като има сигнали за възможни манипулации на предишни избори, когато „Демакс” печаташе бюлетини, следва да има някакви действия на прокуратурата. Заместник-председателят на Народното събрание обаче не даде директен отговор.

Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за бюлетините в Костинброд

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков (на снимката) във връзка със случая с ко...

На въпрос дали се чувства употребена заради сигнала си, който беше раздухан като манипулация и оказа влияние върху политическата обстановка, Манолова отвърна просто: „Е вие искате да си мълча ли, когато има сигнал? Аз подадох сигнал в момент, в който империята Борисов-Цветанов изглеждаше непробиваема”.

Ангажимент на прокуратурата е дали ще бъде доказано едно нарушение или едно престъпление. За мен няма съмнение, че има опит за фалшифициране на изборите”, подчерта Манолова.

„Предлагаме да бъде въведено машинно гласуване, но дотогава бюлетините трябва да бъдат печатани от печатницата на БНБ или под неин контрол”, каза заместник-председателят на Народното събрание. Тя добави и че бюлетините трябва да имат номера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика