Манолова повежда битка срещу топлофикациите

4904
Манолова повежда битка срещу топлофикациите
Снимка: БГНЕС

Започва битка срещу топлофикационните дружества в страната и некоректното им отношение към многобройните клиенти. Това каза пред журналисти в Пловдив Мая Манолова, национален омбудсман на Република България, предаде "Фокус".

По думите й маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им се завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с клиентите.

Парното праща по 4 изравнителни сметки, противоречащи си една на друга

Потребители на парното все още получават изравнителни сметки за изминалия отоплителен сезон, макар новият вече да започна, оплакаха се ...

„Впечатленията до този момент са, че топлофикационните дружества в страната умишлено не събират целите задължения от абонати и винаги остава някаква сума, за да се започне ново изпълнително дело, което трупа върху гражданите съдебни разноски и адвокатски хонорари”, каза още Манолова.

Според нея цари пълно безобразие в отношенията между топлофикационните дружества и техните клиенти.

На въпрос дали битката с монополите и топлофикационните дружества може да бъде спечелена, националният омбудсман на Република България отговори, че не е човек, който ще участва в сражение само заради участието.

Според Мая Манолова хората трябва да бъдат защитени, защото са прави. „В момента не може да се каже, защото се работи по казуса, дали със законодателни промени или с други мерки, трябва да се реши проблема, но всичко това трябва да бъде прекратено”.

Съседи се нацакват с фалшиви протоколи за парното

Съседи в топлофицираните блокове масово се надлъгват с фалшиви протоколи от решения на етажната собственост за парното. Когато измамата...

Националният омбудсман Мая Манолова сподели, че няма излизане по улиците на София, без да бъде посрещната от човек с документи, с които топлофикационно дружество му е завело поредното дело и му е зачислила поредните сметки.

Манолова посети Пловдив, за да се срещне със студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Срещата бе по искане на студентите. Мая Манолова изнесе лекция, касаеща защитата на гражданските права и ролята на омбудсмана. Тя разказа какви са правомощията и каква е работата на Националния омбудсман в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика