Манолова размаха пръст на френския посланик и защити ВСС

23169
Манолова размаха пръст на френския посланик и защити ВСС
Снимка: БГНЕС

Има съдии със зависимости – икономически и политически. Разговорът за съдебната система не започна, а завърши във вашето студио. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Мая Манолова.

Тя беше категорична, че френският посланик е нарушил добрия тон. Освен това основният слаб момент в тезата му бил фактът, че защитава частният интерес на френска фирма.

Съдия Ченалова: Невинна съм, френският посланик да се обясни

Не съм допуснала нарушение и това ще се установи. Това заяви съдия Румяна Ченалова на влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет. ...

Дипломатът, под думите на Манолова, приличал по поведение на Цветан Цветанов от времето му на първото управление на ГЕРБ. Тогава в телевизионните студиа се чели присъди.

Има и добри ябълки в правосъдната система. 90% от магистратите са почтени. Политиците трябва да си свършат работата, категорична беше Манолова. Тя добави, че количествените натрупвания с отрицателен знак трябва да доведат до промени. В ефира на bTV беше обяснено още, че няма как съдебната система сама да се прочисти.

Не разбрах към кого е отправен апела на Радан Кънев. Не чух той да има подкрепа. Кунева се обяви против, Христо Иванов - също. По този начин "червеният" депутат коментира искането на лидера на ДСБ за оставка на Висшия съдебен съвет. Тя беше категорична, че сегашният състав на органа е избран от мнозинството на ГЕРБ. В допълнение беше изразено съмнение, че сегашното мнозинство може да излъчи качествено различен съвет.

Натиск трябва да има за промяна, а не за смяна на ВСС, беше обяснено още от бившия заместник-председател на парламента. Според нея трябва да се промени начинът на работа на органа. Като добри бяха посочени определени решения, свързани с натовареността и атестацията.

Дончева: ВСС трябва да подаде оставка

ВСС трябва да подаде оставка заради скандалите в съдебната система, смята юристът и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева. Според нея ...

Ще подкрепя съдебната реформа, лансирана от правосъдния министър. Бих го посъветвала обаче да я внесе по-скоро, коментира още Манолова. Тя беше категорична, че ререформата не е продукт само на този министър. Тя се прави на три правителства – като се започне от служебния министър на кабинета на Марин Райков, продължи се със Зинаида Златанова и се завърши с Христо Иванов - първо в качеството му на служебен министър, после - в качеството му на редовен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика