Манолова ще предложи на БСП решението на Плевнелиев да бъде атакувано в КС

15646
Манолова ще предложи на БСП решението на Плевнелиев да бъде атакувано в КС
Снимка: БГНЕС

Доколкото съм запозната, „Карадере" е само идеен проект, който тепърва ще се разглежда. Нека да изчакаме реакцията и обясненията от компетентните органи. Не е взето никакво окончателно решение. Това коментира пред TV7 зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Не вярвам, че братът на Станишев е замесен. Повтарям, че става дума за идеен проект, който няма да се случи, ако има и най-малката заплаха за околната среда и нарушаването на правилата, коментира още тя.

Манолова: Плевнелиев обяви война на парламента

С указа си президентът Плевнелиев не просто наруши закона и Изборния кодекс (ИК), той наруши конституцията, като постави под съмнение ...

Днес парламентът трябваше да избере ръководството на ЦИК и след това президентът със свой указ да назначи членовете на ЦИК. Текстът на изборният кодекс е съвършено ясен и единственото, което трябваше да направи президентът, е да разпредели членовете на парламентарните партии, но той наруши изборният кодекс. Всеки един български гражданин трябва да спазва законите, било то и президентът. Това е поредния негов скандален опит да разделя българското общество, да нанася удари срещу парламента и да бойкотира предстоящите евроизбори. Той си позволи да наруши закона, като даде служебно предимство на ГЕРБ, ощетявайки ДПС. Той даде един член на ЦИК на ДПС и шестима на ГЕРБ. Ние не позволихме на президента до край да реализира нарушението на изборния кодекс.

Според нея искането на Десислава Атанасова да поиска касирането на един вот, който не се е състоял, не е изненадващо. Но действията на Плевнелиев, който би трябвало да бъде образец за спазването на законите, не са били толкова очаквани.

"Плевнелиев направи най-големия си гаф. Той има една основна мисия - да спазва българската конституция. Аз смятам да предложа на нашата парламентарна група това негово решение да бъде атакувано в Конституционния съд", допълни тя.

Комикси и Рада Госпожина влязоха в парламента заради ЦИК

Споровете в Народното събрание относно квотите в ЦИК отново показаха дълбокото разделение по всички въпроси около Изборния кодекс, коит...

Ако трябва да бъда честна, днес се чувствам изключително отговорна пред ДПС, заяви Манолова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика