Маргарита Попова: Когато си беден, не можеш да изразиш човеколюбие

4926
Маргарита Попова: Когато си беден, не можеш да изразиш човеколюбие
Снимка: БГНЕС

„Няма нищо по-човешко от това, когато другият е в беда, да помогнеш всеотдайно и със сърце. Остро възразявам срещу изказвания, които твърдят, че хората на Балканите не са състрадателни“. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в изказването си на дискусионен форум на тема „Проблеми и предизвикателства, свързани с бежанците“. Във форума участваха ръководството на Българския червен кръст, на турския Червен полумесец и представители на местната власт и на академичната общност.

„Самите ние още нямаме самочувствие на граждани на света. Хората в Югоизточна Европа, след 50 години на тоталитарни режими, още не са достигнали стандарта на живот, който заслужават. А когато хората са бедни, няма как да са в състояние на изразят своето човеколюбие и да покажат готовността си да помогнат на другия“, посочи вицепрезидентът. 

Германската полиция иска бежанците да се разделят на религиозен принцип

Германската полиция призова бежанците, които пристигат в страната, да бъдат разпределяни на религиозен принцип, след като случаите на н...

В сегашния момент тясното регионално сътрудничество е особено важно, подчерта вицепрезидентът. „Без силно регионално сътрудничество няма как да напреднем нито в икономиката, нито в социалната сфера, нито в усилията си да преодолеем кризата с бежанците“, каза Попова. По тази тема вицепрезидентът призова политическите емоции да останат встрани, а проблемите в света, които са трупани с десетилетия, ясно и категорично трябва да бъдат посочвани.

Огромната част от страданията на бежанците са резултат от политически грешки и „самозабравили се елити“, смята Маргарита Попова. Вицепрезидентът призова още за спазване на правилата, неспазването на които, по нейните думи, води до разрушителни последствия и до сформирането на „ничии земи по света“, от които хората бягат в бедност и от ресурсите на които други се обогатяват. Маргарита Попова подкрепи виртуалната петиция на Международното движение на Червения кръст под надслов „Да защитим хуманността“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика