Мартин Димитров след напускането: „Синьо единство” не е честно спрямо избирателите

20010
Мартин Димитров след напускането: „Синьо единство” не е честно спрямо избирателите
Снимка: БГНЕС

Действията на ръководството на Синьо единство не са честни спрямо изтерзания десен избирател. Очаква се споразумението за Реформаторския блок да се подпише утре. Аз винаги съм бил радетел за обединението в дясното. Не може да се прави широка коалиция в дясното и ти да не си там. Това заяви бившият лидер на СДС Мартин Димитров пред ТВ7, след като вчера обяви, че напуска "Синьо единство". Редом с него оставката си от партията подаде и Петър Славов.

По думите му през март в последния момента са пропаднали преговорите между Надежда Нейнски и Иван Костов. „Аз тогава дори бях измислил име за новата коалиция "Сините". Тогава не участвах в преговорите и не можех да направя нищо. Сега нещата тръгнаха по същия път и имаше напрежение. Този път обаче решихме да вземем нещата в свои ръце", каза Димитров.

Мартин Димитров е готов да напусне Нейнски, но не и реформаторите

Мартин Димитров е готов да напусне Надежда Нейнски, за да остане в Реформаторския блок. Това обяви самият той в студиото на bTV тази су...

„Последните социологически проучвания целят тежък удар срещу Реформаторския блок. Ние сме единствената алтернатива на сегашното управление. Хората искат силно обединение в дясното. Имаме дълбоки резерви към ГЕРБ. В предишния парламент ние бяхме първите, които поискаха оставката на Цветан Цветанов. Реформаторският блок е алтернатива и на ГЕРБ”, категоричен беше той.

Според Димитров в Реформаторския блок са били проведени два теста за съвместимост, които са доказали, че сред всички има еднакви виждания за работата на тази организация. „Старите партии нямат бъдеще. Бъдеще има Реформаторския блок. Помнете ми думата, че рейтингът на Реформаторския блок ще расте, а рейтингите на съставляващите го партии ще падат. Бъдещето е в едно силно дясно обединение", заяви още политикът.

„ДСБ поеха отговорността си - пък каза друго емблематично лице в дясното политическо пространство Екатерина Михайлова по БНТ. „По-старото поколение отстъпи и даде път на младите, които започнаха да питат „кой", „какво", „как", което е добре. Аз нямам поколенчески сблъсък с Радан Кънев. Десницата винаги е била за реформата.

„Няма посадени лидери” - по този начин тя коментира дали Реформаторският блок ще избере свой единен лидер. Аз се надявам за Коледа да имам добри новини, заяви Михайлова по повод дали ще има споразумение вдясно.

Реформаторите! Ах, недей!

Все по-актуални стават реформаторите. Те го разбират и - което е най-лошото - започват все повече да се вземат насериозно и да се правя...

Михайлова коментира протестите срещу кабинета „Орешарски" Според нея излизането на улиците трябва да бъде сигнал за политиците. „Младите политици да отстояват позициите си и да бъдат толерантни. Да знаят, че работят за стотици хиляди българи", завърши Михайлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика