Мерките за сигурност у нас - насищане с полиция и жандармерия, не затваряме границите

9157
Мерките за сигурност у нас - насищане с полиция и жандармерия, не затваряме границите
Снимка: БГНЕС

Няма конкретни данни за непосредствена терористична заплаха. В геополитически аспект остават конкретните рискове от тероризъм, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова след спешно заседание на правителството.

Повишава се нивото на мерки за сигурност по стратегическите обекти в страната, засилва се граничен контрол, увеличава се полицейско присъствие в цялата страна, засилва се контролът на транзитния трафик, специално внимание ще се обръща на обезпечаването на масовите мероприятия. Нека всички, които планират пътуване във Франция, да го преосмислят внимателно, призова Бъчварова. Тя каза, че няма да затваряме границите и уточни, че конкретни мерки няма да станат известни на медиите, защото това ще ги компроментира.

Оланд: Атаките са организирани отвън, със съдействие отвътре

Атентатите са военно действие на "Ислямска държава", предварително подготвени отвън, със съдействие отвътре. Това заяви френският прези...

"Трябва да се преосмисли взаимодействието между службите. Трябва да се преосмисли политиката за „гетата на толерантност”. Няма човек, който да не се притеснява след това, което се случи в Париж. Тези актове бяха по-различни от другите – с една дума терористите казаха, че "никъде не сте защитени от нас". На практика всяко училище, всеки ресторант, всяка сладкарница са пряко уязвими. Надявам се на нова политика в Европа, да има дискусия и в нашия парламент.

Със сигурност от десетките спирани на нашите граници има много огорчени, ядосани и това е конкретен риск. Ще бъда по-конкретен – по-добре да се въздържаме от пътувания до Франция. Цялото общество в България да е възможно най-внимателно, бдително. Ще опитаме да наситим с полиция и жандармерия цялата страна, но това не може да продължава безкрайно. Нека хората подават сигнали за всичко подозрително", каза Борисов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика