Местан: Ако трябва, ще доведем и 170 хиляди в София

33520
Местан: Ако трябва, ще доведем и 170 хиляди в София
Снимка: БГНЕС

Политическите речи на митинга на БСП и ДПС преминаха под скандиранията „Подкрепа”, „Единство”, „Орешарски” и България. Ето какво казаха премиерът на България Пламен Орешарски и лидерът на ДПС Лютви Местан

Пламен Орешарски

Местан: Правим митинг, за да се чуе и гласът на поддръжниците на правителството

Целта на митинга в събота е да се чуе гласът и на подкрепящите кабинета „Орешарски”, гласът на тези, които изразяват уважен...

България се намира в дълбока икономическа и институционална криза. Това бяха първите думи, които написах в програмата на кабинета, когато се сформираше.

За съжаление, пет месеца по-късно, тези думи още са истина. Трудно е да стабилизираме страната, въпреки политиките за стопанска устойчивост. Лесно е да се оправдая с наследството, но няма да го направя – никога не съм го правил. Ще продължа да работя за страната си, каквото и да ми струва това. Отговорното поведение днес е необходимо повече отвсякога.

Единственият фактор, който може да осигури защита от разрушителния фактор на омразата, е толерантността. Не е нужно да мислим еднакво – ако го правим, никой не мисли достатъчно. За да успеем, ни е необходима вашата подкрепа. Подкрепата на хората, които поставят благоденствието на родината над собственото си.

Лютви Местан

Орешарски категоричен: 100% от бюджета отива до хората

Почти на 100% бюджетът отива до хората, само привидно в бюджета социалните разходи са малък процент.  Дори инвестициите отиват осн...

Благодаря ви, че изпълнихте най-широкия булевард на столицата (бел. ред – бул. „Цариградско шосе) с толкова позитивна енергия. Митингът е политически, но със слогана „Не на омразата”. Всички вие, които сте тук, сте велики и се прекланям пред вас. Митингът е исторически, защото събира членове и симпатизанти на БСП и ДПС в едно – 60-70 хиляди души. Тук ни събра една дума – демокрацията и още една – България. В името на България ще преодолеем и политическите си различия, това е наш синовен пред родината дълг.

Лидерът на ДПС заяви още, че Пламен Орешарски е поел управлението от най-престъпното правителство – това на Бойко Борисов. Борисов, Цветанов и кликата знаят да рушат, затова на вас ще ви е трудно. Днес сме 70 хиляди, но ако е необходимо, ще станем и 170 хиляди пак тук, на този площад, закани се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика