Местан: България за първи път ще се управлява с участието на ксенофобоска партия

13416
Местан: България за първи път ще се управлява с участието на ксенофобоска партия
Снимка: БГНЕС

Това мнозинство не е повод за ръкопляскания и бурни възгласи, защото не е продукт на политическия компромис. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Нерядко копромиса е необходим и градивен”, заяви Местан.

Местан се обърна към държавният глава Росен Плевнелиев с думите, че отговорността ще е не само на участниците, но и покровителите. „Никъде в Европа, нормалното дясно и ляво, не се съюзяват с националпопулизма. Маските са свалени, политическите лица оборени, на първо място на десния политически субект, който си бе присвоил правото на цензур, с претенцията да е носител на абсолютната истина”, заяви Местан.

Извънправителствените скочиха на новия кабинет

Днес стана ясен съставът на новия кабинет. Коментарите за коалиционното правителство от партиите, представени в Народното събрание, но ...

„Никакви политически ходове като подписването поотделно на споразумението за общо управление от страна на кандидата за министър-председател Бойко Борисов и ПФ и АБВ не могат да прикрият тази теза, защото факта е неоспорим. България за първи път ще се управлява с участието на националпопулистка, ксенофобоска партия. Мандатоносителят знае, че коалицията е порочна”, каза още Лютви Местан.

Колко тъжно, че в 43-тия парламент има аплодисменти за мантрата „ДПС да бъде извадена от властта”. Ние сами се отказахме, каза „с равен тон” Местан. За финал припомни, че БСП за последно е управлявала сама през 1996-та година. Иван Костов влезе в парламента след управлението си само с 51 депутати. Не ДПС е виновно за това, добави лидерът на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика