Местан: ДПС има сили за победа в повече от 40 общини

4730
Местан: ДПС има сили за победа в повече от 40 общини
Снимка: БГНЕС

ДПС има сили да постигне победа в повече от 40 общини. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който е и председател на централния предизборен щаб на партията по време на националното откриване на предизборната кампания в Исперих, предаде  "Фокус".

Местан посочи, че победата за ДПС означава да се запазят всички общини, спечелени по време на местните избори през 2011 г. и да се възстановят онези общини, в които ДПС е загубила - като Дулово и Главиница. „За ДПС победата е победа само тогава, когато партията се разширява. Това означава към нашите досегашни 37 общини да добавим още и за първи път в историята на партията да прескочим границата от 40 общини, избрани с листата на ДПС. Имаме сили да постигнем това, защото след последните парламентарни избори се оказа, че ДПС е първа политическа сила в близо сто общини”, каза още Местан. Той коментира още, че обикновено на втори тур вотът се етнизира – всички срещу ДПС. „И леви и десни и земеделци се обединяват срещу ДПС. Тогава питам, коя партия е етническата? Кой гласува по етнически признак? Не може да наречете етническа партия, която се яви в Исперих – такъв пъстър букет от кандидат – кметове на общини, който представя всички етноси в България”, каза още в речта си Местан и допълни, че либарлният отбор на ДПС тръгва към поредната голяма своя изборна победа. В европейския ден на езиците, лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави присъстващите членове и симпатизанти на партията по повод свещенния за тях празник Курбан Байрам на майчиния им език. По думите на Местан с това най-вероятно ще получи поредната глоба от две хиляди лева.

ЦИК не очаква проблеми с провеждането на изборите и референдума

Не се очакват затруднения в провеждането на местните избори и референдума на 25 октомври. Това заяви пред Дарик говорителят на Централ...

„Днес Европа почита различните езици като свое културно богатство, а в европейска България на нас – на председателя на ДПС , на народните представители и на кметовете им е забранено да говорят на майчиния си език. Това означава, че имаме още много дълъг път да извървим”, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика