Местан искал да прави нова партия, Доган го заплашил

13002
Местан искал да прави нова партия, Доган го заплашил
Снимка: БГНЕС

Започна извънредното заседание на Централния съвет на ДПС. Това съобщи пред журналисти ръководителят на пресцентъра на партията Велислава Кръстева. Заседанието се провежда в дома на почетния председател на партията Ахмед Доган в столичния кв. „Бояна”.

Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни партията разпространи силно критично изказване на почетния председател на партията Ахмед Доган към лидера Лютви Местан.

Рамадан Аталай: На Коледа стават и чудеса

След като приключи Централният съвет на ДПС ще получите подробна информация. Това заяви Джейхан Ибрямов от ДПС, който пристигна за свик...

Носят се слухове, че Лютви Местан се кани да основе фундаменталистка партия, която да проповядва ислямизма. В основата ѝ ще влязат и депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив, съобщи БЛИЦ, като се позовава на свои източници. Те са и народните представители, които седнаха до Местан по време на изненадващата му пресконференция в Кърждали. Към тях се присъединяват и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел, както и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Шабанали Ахмед е бивш ходжа. Хафъзов пък се прочу със скандалните си изказвания от парламентарната трибуна и в медиите, където в интервю заявява, че „българите не заслужават собствена държава“.

Двамата заедно с Айдоан Али и Венцислав Каймаканов са влезли в листите на ДПС по личното нареждане на турския президент Реджеп Ердоган, научи БЛИЦ от свои източници.

„Дори да не съм жив, пак няма да ти позволят да направиш това, което си намислил". С тези думи почетният председател на ДПС Ахмед Доган се е обърнал към председателя на партията Лютви Местан в паметната си реч на 17 декември в Сараите в столичния квартал „Бояна", пише 24rodopi.com Над стотината присъстващи мълчали, а Местан се отпуснал пребледнял на стола и се наложило да му подадат чаша вода, уточнява медията, която твърди, че разполага със запис на точните думи на Доган.

Местан е в Кърджали, няма да участва в заседанието на ДПС

Лидерът на ДПС Лютви Местан няма да участва в заседанието на Централния съвет на партията днес. Той е в Кърджали, където ще направи изя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика