Местан намекна, че Иван Костов стои зад скандала "Яневагейт"

5437
Местан намекна, че Иван Костов стои зад скандала "Яневагейт"
Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС Лютви Местан намекна, че основателят на ДСБ Иван Костов е човекът, който незаконно е подслушвал съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова и е пуснал записите в платформата "Болканлийкс", откъдето те се появиха в сайта "Биволъ". Целта на човека, който разпространява записите, смята Местан, е да се държи в зависимост премиерът Бойко Борисов.

"Твърдя, че крайният прицел на тази добре организирана манипулация е фигурата на премиера Бойко Борисов. Не с цел отстраняването му, а с цел да бъде поставен в определена зависимост от авторите на сценария.

Местан: Осъждаме остро терора в Париж

Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресто...

С оглед на профила на медиите, които разпространиха европейския фалшификат, с който се искало отстраняването на ръководител в съдебната власт, вече може да се сетите кои имат интерес. Аз лично успявам да прозра злокобни фигури от недалечното минало, които днес имат своите говорители в българския парламент", каза Местан без да споменава поименно Костов.

Лидерът на ДПС намекваше за скандала, който предизвика сайтът "Медиапул", след като разпространи информация, че от Европейската комисия са настояли главният прокурор Сотир Цацаров да напусне поста си. След това от ЕК опровергаха написаното. Главен редактор на медията е Стояна Георгиева, която оглавяваше правителствения пресцентър през първите две години от мандата на Иван Костов като премиер.

В отговор на въпрос за твърдението на Румяна Ченалова, че Делян Пеевски е споменат в записите, той заяви:

"Да, видях, че там се говори за един Делян. Не знам за Делян Дуков или Делян Пеевски. Разбирате ли какво правим в момента в страната? Мислех, че сме оставили в миналото тези долнопробни ченгеджийски номера. Оказва се, че са актуални. Много добре е подбран моментът. Един от споменатите е бил в командировка - главният прокурор. Премиерът е бил нейде, още по-далеч - в Китай. И точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии и които разпространиха и фалшиво твърдение на ЕК, че се иска отстраняване на ръководител на съдебна власт, което после се оказа, че е абсолютна манипулация. За мен няма никакво съмнение каква е целта - крайният прицел е фигурата на премиера, на г-н Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски", завърши той.

Местан: ДПС е втора политическа сила след изборите, РБ има жалък резултат

„По неоспорими данни от ЦИК очаквано първа политическа сила е ГЕРБ, но са прибързани заключенията им за еднополюсен модел за ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика