Местан не се появи на първото възпоменание от Възродителния процес

7897
Местан не се появи на първото възпоменание от Възродителния процес
Снимка: БГНЕС

Първото от серията възпоменателни събития, с които се отбелязват 31 години от смяната на имената на турското малцинство у нас, мина без напрежение, съобщава 24rodopi.com

В ардинското село Млечино дойдоха тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС – Рушен Риза, който е сочен за очите и ушите на Доган особено при контактите на Местан с Ердоган, Четин Казак и Мустафа Карадайъ. Казак изрично призова застаналите зад Местан да размислят и да се върнат в редиците на ДПС.

Прогноза на Джамбазки - ще има радикална протурска партия в България

Става дума за нашата национална сигурност. Правя прогноза - ще има радикална турска партия. Може да не е днес, но ще дойде време, в кое...

Сваленият вчера от председателския пост и изключен от ДПС Лютви Местан не се появи. Тук обаче беше народният представител Шабанали Ахмед, който вчера застана до Лютви Местан по време на пресконференцията му. Присъстваше и Бахри Юмер, главен герой в скандалния филм на "Ал Джазира" "България, моя земя".

"Ще бъда на Тюркян чешма в Могиляне на 26 декември заедно с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу", обяви Местан на вчерашната си пресконференция.

„Ще вървим по нашия път, който следваме от години. Редно е да обърнете внимание на последното изречение на г-н Ахмед Доган от вчерашното заседание на ЦС на ДПС", заяви в Млечино Мустафа Карадайъ. Думите на Доган за изключването на Местан бяха: "Такава ще бъде съдбата на всеки, които се изправи срещу националните интереси на страната".

В Млечино бяха още народните представители Мустафа Ахмед, Ердинч Хайрулла, Джейлан Ибрямов, Салиха Емин.

Окончателно: Доган отстреля Местан

След като само преди половин месец Лютви Местан се хвалеше с ловната си слука и колко умел стрелец е, сега той падна в жертва. От днес...

На 23 декември, 1984 година, над 3000 души в Млечино и околните села протестират срещу отмяната на турско-арабските им имена. В секретен документ на МВР от онова време пише: „Около 09.45 часа тълпата нарасна на 1 000 души и навлезе в с. Млечино, издигайки лозунги: „Напред", „Да умрем", „За Кърджали". Ранени и жертви след интервенцията на МВР няма, но заради демонстрацията няколко души са заточени в Белене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com