Местан: Не се разграничаваме от Хафъзов

33643
Местан: Не се разграничаваме от Хафъзов
Снимка: БГНЕС

Някои колеги от БСП, както и напусналите пленарната зала не са разбрали какво стои зад тези имена. Те затова очакват разграничение от мен. Нека да видят кои са тези имена и тогава да повторят призива си към мен. Това каза на брифинг в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”.

„Компромиси с онова, с което няма да успеем днес и с този Изборен кодекс, няма да правим и ще продължим нашите усилия”, заяви Местан. „Аз не мога да се разгранича от Нури Адалъ, защото му дължа признание, както всички ние дължим признание на този човек, който гни в затворите 24 години”, заяви Местан. Той обясни, че присъдата на Нури Адалъ е такава, каквато е присъдата срещу всички борци против тоталитаризма и за демокрация – действия срещу държавата. „Такава, каквато е присъдата на Народния съд на избитите хиляди инакомислещи политически лидери, каквато е присъдата на всеки един осъден по политически причини по време на тоталитарния режим, каквато е присъдата срещу д-р Доган”, подчерта Лютви Местан.

Янаки Стоилов: Въпросът с езика за агитация е решен

Този въпрос е решен. Ние трябва да продължим с другите текстове по Изборния кодекс. Това каза пред журналисти в парламента заместник-пр...

„Ако някой ще иска от мен отговор на въпроса щом са били осъдени от тоталитарния съд, са работили против българската държава – не, няма да изразя такава теза. Тя би била гавра с паметта и на жертвите, и на техните роднини”, каза още той.

„Ако има председателски съвет, разбира се, че ще участваме. Достатъчно спокойно, с езика само на разумните аргументи, ще обясним какво се случи днес и ще призовем към възстановяване на нормалната работа на Народното събрание”, поясни Местан.

„Снощи по време на дебатите моите колеги бяха изгонени в Анадола. Не чух нито един да се разграничи от подобни недопустими в европейска България, цинични призиви: „Махайте се в Анадола” и то от трибуната на парламента. Не видях никъде това да е отразено с оценка на разграничение”, обясни той.

По-рано думите на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от парламентарната трибуна нагнетиха напрежението в НС след като депутатите отхвърлиха предложението предизборната агитация да се води освен на български, и на чужд език.

Цачева се възмути, че гласът ѝ за предложението за кампания на чужд език бил отчетен като "въздържал се"

Заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева възрази срещу това, че нейният глас е бил отчетен като „въздържал се” при гла...

"Ако мислите, че с този закон ще успеете да ни ограничите, отсега ви казвам – следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата си. Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм за демокрация, без значение вашето отношение към демокрацията и малцинствата в страната”, заяви Хафъзов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика