Местан обяви, че ДПС е платила 51 хил. лева за влаковете със симпатизанти

32501
Местан обяви, че ДПС е платила 51 хил. лева за влаковете със симпатизанти
Снимка: БГНЕС

Лютви Местан съобщи точно колко е платила ДПС, за да може нейните членове и симпатизанти да пристигнат в София за днешния митинг.

Около 1,80 лв. на километър плаща ДПС на автобусните фирми, извозили хората до столицата и обратно. За влакове партията е платила 51 хил. лева. По-рано днес стана ясно, че ДПС е платила за два влака - един от Варна за София и един от Бургас за София. Според информация на БДЖ, цитирана от bTV, става въпрос за 70 хил. лева.

Борисов: Орешарски е държавен служител, а ходи на партиен митинг - да подава оставка

Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката...

Ние, за разлика от бившите управляващи няма да се крием от медиите и няма да искаме тези автобуси да бъдат заплатени скришом с корупционно натрупани пари. Влакът е също толкова естествено превозно средство като автобуса и не знам каква е тази истерия, че хората са дошли с влакове, заяви Местан. Той обясни, че партията още вчера е платила 51 000 лева на БДЖ за превозване с влаковете на хората. Той призна, че е любопитен дали и от ГЕРБ ще дадат отговор как са извозили симпатизантите си до Пловдив.

Местан коментира и решението на ДПС да освободи Христо Бисеров. Извън банковите му сметки и бизнес делата, за работата му в ДПС и в парламента ние имаме позитивна оценка, заяви лидерът на ДПС. Той напомни, че Христо Бисеров влиза 2005 година като утвърден политик и подчерта, че Бисеров е безспорно добър юрист.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика