Методи Андреев: ДПС опитва да използва ромите, за да свали правителството

24116
Методи Андреев: ДПС опитва да използва ромите, за да свали правителството
Снимка: БГНЕС

Лютви Местан и преди говореше за „Патриотичния фронт” и предсрочни избори. Но предсрочни избори може да има само ако не се правят реформи – като тези, необходими в системата за сигурност или здравеопазването.

Изказването на Местан е заплаха, така го чувствам. Но ако той предизвика предсрочни избори, това няма да стане по парламентарен път. Не усещате ли как от година насам ДПС зави и пое курс към ромското малцинство? Ако това дезинтегриране, което Доган предприе спрямо турското малцинство, бъде наложено сред ромското малцинство, което е с далеч по-нездрави ценности от турците, то може да има неприятности. ДПС хвърля голям ресурс, за да капсулира ромите. Българските турци останаха бедни заради своя елит, който се намърда в парламента, обясни тезата си Андреев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Борисов няма да иска оставката на образователния министър

В края на миналата година образователният министър Тодор Танев направи скандално изявление, което е истински срам за парламента и за ...

Депутатът даде пример – чрез незаконните постройки. Законът трябва да важи за всички, но забелязваме друго, посочи народният представител. Андреев даде и друг пример – по негови данни в Пловдивско емисари на ДПС ходели по ромските махали и карали циганите да стачкуват срещу изказването на Петър Москов да се пазят лекарите от „Бърза помощ” с полиция.

На последните избори 120 хил. български турци гласуваха за ГЕРБ. Те осъзнават, че ДПС не им защитава правата. Местан говори как ДПС били евроатлантическа партия – ами къде бяхте, г-н Местан, когато партньорите ви от БСП искаха да превърнат „Южен поток” в един руски интерконектор, попита Андреев. Отказът на Русия да има газов хъб в България показва, че Москва гледа на ресурсите си само като политическо средство, заяви бившият шеф на Комисията на досиетата.

По въпроса с шистовия газ Андреев беше категоричен – изследванията за конвенционален и шистов газ се правят по един и същ начин. Има данни, че на българска територия има 600-700 млрд. куб. метра шистов газ. Борисов вчера го каза – добив може да има само когато технологиите са безопасни. Когато обаче си знаем залежите, ще можем да се подготвим, подчерта Андреев.

По отношение на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев Андреев използва думата "ветропоказатели". Цветан Цветанов като вътрешен министър е наблюдавал част от групи, които по времето на Орешарски разцъфтяха. Такъв беше случаят в Бояна, завърши Андреев.

ДПС: В такава атмосфера реформите са невъзможни

В такава атмосфера не са възможни нито реформи в сферата на здравеопазването, нито на пенсионното дело, да не говорим за съдебната сист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика