МИЕ: Изборът на изпълнител за "Южен поток" е законосъобразен

21894
МИЕ: Изборът на изпълнител за "Южен поток" е законосъобразен
Снимка: Getty Images / Guliver

България е страна-член на Европейския съюз и нееднократно категорично се е ангажирала да спазва европейската правна рамка при реализирането на проекта "Южен поток" на българска територия. Това съобщиха от Министерството на икономиката по повод изявлението на ЕК за стартиране на наказателна процедура по повод конкурса за избор на строител на газопровода "Южен поток".

От там добавят, че очакват официалното уведомително писмо от Европейската комисия, в което са представени въпросите, по които Европейската комисия изисква коментари и ще спазим поставения в него срок за отговор.

ЕК открива наказателна процедура срещу България заради "Южен поток"

Европейската комисия обяви, че открива наказателна процедура срещу България заради започналото у нас изграждане на отсечката от руския ...

"Процесът на избор на изпълнител на поръчката за проектиране, доставка на материали, изграждане, обучение на персонал и въвеждане в експлоатация на българския участък от газопровода "Южен поток", която се визира в изявлението на ЕК, е следвал законосъобразни процедури, които имат свои аргументи в българската и европейската правна рамка. Пълна информация по тях ще бъде предоставена на ЕК.

Българската страна и досега е информирала навременно и подробно Европейската комисия за всички предприемани действия и развитието на „Южен поток" на българска територия.

В същото време България, заедно със страните-членки, през чиято територия минава трасето на газопровода, сме активен участник в диалога между ЕС и Русия за разрешаване на правните дефицити по реализацията на проекта на територията на съюза", посочват от МИЕ.

 

Йотингер натисна Русия за "Южен Поток"

Политическото решение по строителството на газопровода "Южен поток" е невъзможно, докато Русия не признае правителството в Киев, заяви ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика