Миков: 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата

3692
Миков: 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата
Снимка: БГНЕС

"Към момента 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата", каза днес лидерът на БСП Михаил Миков в Боровец, след края на семинара на партията с участието членове на Изпълнителното бюро и представители на местната власт.

"Ще припомня на българските граждани, че те подкрепиха този бюджет включително и в частта социални разходи. АБВ участва във всичко това", добави той, цитиран от "Фокус".

Миков: Няма да има оставки на пленума в събота

Няма да има оставки на пленума в събота. Това обяви председателят на БСП Михаил Миков пред bTV. Както е известно, Националният съвет н...

Миков посочи, че боричканията в Реформаторския блок не могат да решат социалната икономическа безпътица, включително след приемането на бюджета. "Политическите игрички са буря в чаша вода, но не променят лошите тенденции, които се случват в социално-икономическата сфера. Няма да влизам в словесно състезание и закачки, когато виждате, че увеличението на заплатите няма да може да бъде реализирано. Това са сериозните въпроси", коментира лидерът на БСП.

Според него току що приетият бюджет очертава нерадостна обстановка, защото държавата прехвърля все повече отговорности върху общините. Миков е на мнение, че финансовата осигуреност за решаването на проблемите по-места намалява, като редица разходи не могат да бъдат компенсирани с европейски средства.

"Тази първа среща на кметовете и председателите на групи съветници, на политическия ни актив в местната власт е, за да очертае посоките, стъпките, пътищата и необходимите действия за прокарване на лява политика в местната власт", поясни Миков. Според него на семинара са били очертани политическите и организационните пътища за засилване на влиянието на БСП по места. Миков каза още, че са били поставени редица проблеми, свързани с ВиК сектора, което ако не се решат ще се стигне до увеличение на разходите, проблеми с бедствия и безводие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика