Миков: Никой не може да заличи страници в историята, написани с кръв

7391
Миков: Никой не може да заличи страници в историята, написани с кръв
Снимка: БГНЕС

"Днес благодарна България, както милиони в Европа и по света, свеждат глави пред подвига на славната червена армия и воините от съюзната коалиция, изчистила лицето на човечеството то Кафявата чума".

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред паметника на Съветската армия по повод 9 май – 70 години от победата над хитлерофашизма.

БСП за 1 май: Повече солидарност, във Варна направиха помен на местната икономика

Под мотото "Време за солидарност" около осемхиляди симпатизанти на БСП се събраха на традиционно шествие по случай Деня на труда 1 май...

„Той припомни, че днес пред паметниците в България се поставят цветя за почит към войника, оставил и написал с кръвта си страници в историята, които никой не може да заличи.

"Хиляди дни и нощи, десетки милиони жертви, не могат да бъдат забравени. Всеки, който се опитва да ги забрави, всеки, който се опитва да неглижира подвига на онези славни дни, довели преди 70 години до забиването на знамето от Егоров и Кантария върху Райхстага, той е дълбок наивник", категоричен е Миков.

По неговите думи благодарна България никога няма да забрави подвига на обикновения руски, украински, казахски, азербайджански, арменски, грузински, американски, английски войник и всички, които са тръгнали заради едничката свобода.

"За да може днес да има свободна и обединена Европа, за да може днес светът да решава съдбините си извън разбиранията за нисши и висши раси", допълни председателят на БСП.

БСП напусна КСНС при президента

БСП напусна предсрочно заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Като мотив социалис...

Миков припомни и подвига на всички, изминали хиляди километри, далеч от родните огнища. "Оставиха паметници в цяла Европа, за да напомнят и да не може да се изтрие и забрави кратката дума "победа".

Победа – една на всички, които искат свободна България, свободна Европа, свободен свят", заключи Михаил Миков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика