Миков прогнозира нечестни избори и спад на доверието в институциите

7055
Миков прогнозира нечестни избори и спад на доверието в институциите
Снимка: БГНЕС

Имаме шансове да спечелим изборите в редица областни градове, но и не само в тях. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред БНР. Той каза, че за социалистическата партия е важно да запази силни позиции в местната власт.

"Но по-важното е политиката на кандидатите ни за местната власт да бъде съобразена с левите стандарти и с нашата платформа”, подчерта той.

Миков от Бузлуджа: От тук тръгваме на поход към местните избори

"Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук ...

Миков обаче прогнозира нечестни избори и негативна предизборна кампания за местния вот. Според него предстоящите местни избори ще донесат на страната спад на доверието в институциите и в управлението. Това е големият въпрос, който някак си се подминава от битката за спечелване на места със всички средства, обясни председателят на БСП.

По думите му процесът на преливане на леви избиратели към АБВ вече е изживян. Той смята, че левите избиратели отново ще подкрепят автентичната левица БСП и заради дясната политиката, водена от АБВ. „За нас е ясно, че ние сме единствената лява алтернатива на сегашното управление, в което АБВ участват”, каза още Миков.

Той коментира също изказването на премиера Бойко Борисов за съседните на България страни, които според министър-председателя се намират в ситуация на политическата криза. "Пресилено е да очакваме някакво спокойствие, особено когато виждаме мигрантския поток при проблема с бежанците, който съществуваше при действащи правителства. Очевидно надхвърляше границите на една страна и способностите на едно правителство да действа т.е. има големи процеси, в които едва ли можем да се оправдаваме с някакъв политически процес в някоя от съседните страни", заяви Миков.

"Това е опит за създаване на една апокалиптичност, защото и в съседните страни има функционираща държава, има органи, има и институции, които действа и по никакъв начин не би трябвало това да се отразява сериозно на способността на нашето правителство да действа", каза обаче социалистът. 

Миков: Плевнелиев е един неуспял политик

Президентът на Република България, обединител на нацията, за мен е един успял бизнесмен и неуспял политик. Това е написал в профила ...

Лидерът на БСП Михаил Миков определи като пропаганден шум проверките по бензиностанциите и констатираните нарушения при продажбите и качеството на горивото. "За последните пет години господин Танов е шеф на митниците на четири от тях и изведнъж сега започват едни констатации сякаш някой е паднал от небето. А правителството излиза с пропагандната теза за мафии, истории и приказки – ами да се действа като има такива фактори. В крайна сметка става въпрос за едър бизнес, който обикновено стои зад десните правителства, както и зад нашето.", каза той. 

Миков коментира и оставката на гръцкия премиер Алексис Ципрас, като я определи като логичен ход след противоречивото, според него, поведение на бившия гръцкия премиер по отношение на връзките с Европейския съюз, с финансовите договорености и дългът на Гърция. "Очевидно той стигна до едно решение, което е временно. В по-далечна перспектива за по-сериозните наблюдатели е ясно, че този дълг трудно ще се връща", смята Миков.

Лидерът на БСП заяви още, че вижда нови възможности пред България по общите енергийни проекти с Русия. "Може би отново се създава възможност за разговори с руската страна по отношение на достъп на България на газови трасета, на газови потоци не само през Турция. Развитието на процесите в съседна Турция създава нови възможности, от които правителството трябва да се възползва", заяви Миков. Той поясни, че такива послания са добре дошли, особено след замразяването на отношенията с Русия, което се наблюдава в последната година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика