Миков: Вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен следващата седмица

2191
Миков: Вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов ще бъде внесен следващата седмица. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време на пресконференция в Хисаря.

"По време на семинара в Хисаря бяха обсъдени и мотивите за вота на недоверие, който ще бъде внесен следващата седмица“, обясни Миков, цитиран от "Фокус".

Миков: Кунева няма да се справи със ситуацията

Готвеният от ГЕРБ закон за средното образование ще предизвика тежки проблеми в обществото: "Този закон е дело на бившата зам.-министъ...

Той поясни, че разговорите около гласуване на вотовете на недоверие са публични. "Очакваме подкрепа от парламентарните фракции. Миналият петък се състояха разискванията по внесено питане за състоянието на имунизационния календар. Парламентът прие единодушно решение за отчитане на министъра два пъти годишно, което само потвърждава тежката тревога на българските граждани около турските ваксини“, коментира Миков. Той отново заяви, че темата с ваксините не изчерпва вота на недоверие.

За внасяне на вот на недоверие към правителството са необходими 48 депутатски подписа. В сегашната конфигурация в парламента БСП има само 38, като са й нужни още десет. През 2015 г. нямаше гласуван нито един вот на недоверие към Министерски съвет, начело с Бойко Борисов. Преди това срещу правителството на Пламен Орешарски за над година управление имаше пет вота, макар и всичките неуспешни. По време на първия мандат на Борисов също бяха гласувани пет вота на недоверие към правителството, като и те бяха неуспешни.

Относно номинациите за лидер на БСП Миков заяви, че те ще са ясни в средата на април. "Партийните организации са тези, които номинират. Този процес започна, той е малко по-далечен от работата на ПГ на „БСП лява България“", каза той.

"Искам да видя оценката за курса, който води партията. Тук не става въпрос за персонажи, а за политика. Не можеш да бъдеш кандидат на всяка цена. Най-важното е да се даде оценка за курса на партията и за политиката, която е необходима“, коментира Михаил Миков. Той обясни, че това го правят социалистите в общопартийните организации, после в общинските конференции, а накрая се произнася Конгресът. "Номинациите ще са ясни в средата на април. БСП е една много демократична структура, всеки споделя собствени виждания“, добави той.

Миков нападна Плевнелиев: Иска ли президентът да се самоизхвърли от историята?

„Президентът на България констатира, че "четвърт век след сгромолясването на Берлинската стена ... у нас не бе извършена смяна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика