Минка Капитанова взима Гърмен от ДПС

13409
Минка Капитанова взима Гърмен от ДПС

Минка Капитанова печели изборите в община Гърмен, сочат предварителните резултати от вота на местните жители. На балотажа за кмет гласуваха 9959 избиратели, което прави почти 80% активност. Според данните Капитанова води с над 1000 гласа пред опонента си Ахмед Башев.

„От всички секции идва информация, че водя убедително. Не мога и да се зарадвам, защото има много проблеми за решаване", сподели малко преди 20,00 часа в неделя Капитанова, която бе начело на общината през последните две години. Тя бе кандидат на Местна коалиция „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен". Зад нейната кандидатура застанаха Национално движение за права и свободи и Обединен блок на труда. Ахмед Башев от ДПС водеше след първи тур с 37,17% срещу 31,03%.

Мартин Димитров: Проблемът на БСП е, че гледа постоянно назад

Проблемът на БСП е, че гледа постоянно назад и затова няма как да получи доверието на народа, каза депутатът от Реформаторския блок Ма...

Между двамата кандидати на балотажа не липсваха взаимните нападки. „Горещият картоф" бе темата с незаконните постройки на ромите, които държавата започна да бута 4 месеца след дълги години бездействие.

Няколко години Минка Капитанова бе зам.-кмет и дясна ръка на Ахмед Башев, докато той бе кмет на Гърмен. През 2013 г. той стана депутат и посочи нея като най-достоен управник на общината. Месеци по-късно отчете това свое решение като голяма грешка.

Веднага след първия тур на сегашните местни избори своята подкрепа за досегашната кметица обявиха от щабовете на неуспелите кандидати - Сергей Младенов от ГЕРБ и Галип Мисирков, предаде БЛИЦ.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен, благодаря и на институциите, които следяха за спазване на обществения ред по време на изборите и не допуснаха вотът в община Гърмен да се опорочи", каза още Капитанова след края на изборния ден.

ДПС губи две свои крепости в Разградско

ДПС изгуби две свои крепости в област Разград, предаде Дарик. По все още неофициални данни и в Кубрат, и в Исперих съперниците на Гюна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика