Мирослав Найденов: Целият кабинет, дори Борисов, беше подслушван от Цветанов

10985
Мирослав Найденов: Целият кабинет, дори Борисов, беше подслушван от Цветанов

МВР ме подслушваше незаконно, като това беше разпоредено от бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Това сензационно заяви бившият министър на земеделието Мирослав Найденов.

Найденов смята, че делото срещу него е чиста проба поръчка, защото папката с документите е държана от 2009 година насам. Прокуратурата е повдигнала обвиненията заради оказан натиск, убеден е той, като каза, че с негови колеги са си говорили за подслушване и че един член на кабинета контролира друг. Един вицепремиер дори послушваше друг - за да има контрол, каза Найденов.

Цветанов имаше профили на всички членове на кабинета и ги държеше в ръцете си - ако някой решеше да направи нещо, което е против неговата позиция, тогава ..., не довърши Найденов.

На срещи с президента ние си оставяхме телефоните в другата стая и пускахме телевизора за фон - сами можете да си дадете сметка защо, хвърли бомбата бившият земеделски министър.

"Ние трябва да кажем баста. Някой трябва да излезе и да каже "царят е гол". Някой трябва да каже на Цветанов да си признае и да се оттегли от политиката. В началото на всяко заседание на Министерския съвет започваше с приказки помежду ни кой е подслушван - вместо да обсъждаме неща, важни за държавата, за бизнеса, за хората, ние си споделяхме на групички кой е бил подслушван", разказа Найденов.

Земеделският министър заяви, че БСП и опозицията като цяло имат интерес от обвиненията срещу Цветанов, но реално нямат ресурсите, за да направят така, че те да излязат на бял свят. Найденов коментира още, че вярва, че Бойко Борисов, Цецка Цачева и Росен Плевнелиев не стоят зад атаката срещу него, като е разбрал това след лични разговори с тях. С вицепремиера Симеон Дянков са имали сложни взаимоотношения, но не лични.

Всъщност в началото на интервюто Найденов не искаше да назове Цветан Цветанов по име, но в течение на разговора това се промени.

Срещу Найденов са повдигнали обвинения за намерение да бъде даден подкуп на свой подчинен, за да бъде върнат ДДС. "Всички знаят, че този данък не се връща от Министерството на земеделието", допълни още той. Другите нарушения са принуда към свидетел да оттегли показания и влияние съвместно с други депутати.

Найденов коментира, че са били показани още доказателства, които лично той е предал на прокуратурата. Става въпрос за запис на Калина Илиева, в който тя е опитвала да убеди служител в МЗХ да свидетелства срещу Мирослав Найденов. За този запис са знаели Бойко Борисов и ДАНС. "Цветан Цветанов също знаеше", каза още бившият земеделски министър.

Бившият земеделски министър призна и че се е срещал с Алексей Петров, но всъщност в този момент, в който се е срещал с бившата барета, не е имало причина да отказва такава среща. "Не му исках съвети", каза Мирослав Найденов, визирайки по-ранно изказване на Петров, който заяви, че бившият земеделски министър го е питал как да се държи пред прокуратурата.

Нека всички ние да подкрепим прокуратурата – аз го казвам, който имам всички причини на света да не го правя, но е факт досега стигнаха нещата, коментира в ефира на bTV Мирослав Найденов.

Цветан Цветанов се опитва да завлече държавата и партията, която го изгради. Ако прокуратурата прецени, аз ще дам показания не само по моето дело. Смятам, че след мен ще излязат и ще говорят други.

Бойко Борисов не знаеше, че аз сега ще говоря. Това не е схема за отстраняването на Цветанов - никой, нито Борисов, нито някой друг, не ме пращал в ефира на национална телевизия, за да "окепазя" бившия вицепремиер, каза Найденов в отговор на директен въпрос на Виктор Николаев.

През последните дни се правят опити да се премахне Наредбата за млечните продукти, да се върнат растителните мазнини. Призовавам служебното правителство да не се поддава - този бизнес има голямо лоби, но тук говорим за храната за нашите деца, каза за финал Мирослав Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com